Regelmatig worden de regels omtrent de minimale geldigheidsduur van paspoorten en identiteitskaarten gewijzigd door de Turkse autoriteiten. Op dit moment moeten alle reisdocumenten tenminste 6 maanden geldig zijn vanaf de dag dat u in Turkije aankomt. Als dit niet het geval is, dan dient u een nieuw paspoort of identiteitskaart aan te vragen bij uw gemeente. Als u binnen een paar dagen vertrekt, kunt u contact opnemen met de gemeente voor levering van een paspoort met spoed.

Vertrekt u al eerder naar Turkije en komt u er op het laatste moment achter dat uw reisdocument niet tenminste 6 maanden geldig is? Dan kunt u contact opnemen met de marechaussee voor een noodpaspoort (bel gratis op 0800 1814). Let erop dat het uitgegeven noodpaspoort ook tenminste 6 maanden geldig moet zijn en geef duidelijk aan dat u naar Turkije op vakantie gaat. Anders wordt er een noodpaspoort uitgegeven dat alleen geldig is tijdens uw vakantie en dat is te kort voor de Turkse autoriteiten.

Omdat de regelgeving zo vaak verandert, raden wij u aan om kort voor vertrek op onze website te kijken of contact op te nemen met het Turkse consulaat (het Turkse consulaat in Rotterdam heeft de meeste informatie over visa-regelgeving) om er zeker van te zijn dat u op de hoogte bent van de actuele wetgeving.

Met uw visum mag u meerdere keren naar Turkije reizen binnen de geldigheidsduur van het visum. Het visum is 180 dagen (ongeveer een half jaar) geldig en de verloopdatum van uw visum staat vermeld op het visumformulier. Als u vaker met hetzelfde visum naar Turkije op vakantie wilt, dient uw paspoort of identiteitskaart telkens tenminste 6 maanden geldig te zijn vanaf de dag dat u Turkije betreedt. Als dit niet het geval is, komt u Turkije niet in en wordt u teruggestuurd naar het land van herkomst.