Iedere Nederlander of Belg die naar Turkije op vakantie gaat heeft een visum nodig. Het maakt niet uit of je voor een paar dagen naar Istanbul gaat voor een citytrip of voor een relaxvakantie van twee weken naar Alanya: iedereen heeft een visum nodig.

Het visum kun je aanvragen via www.turkijevisum.nl/visum-aanvragen. Hier kun je de gegevens van iedereen die mee op vakantie gaat invullen. Ook voor kinderen en baby’s geldt dat zij een visum nodig hebben, dus ook hun gegevens moeten worden ingevuld.

Meer dan drie maanden voor vertrek aanvragen

Het visum kun je zo ver van te voren aanvragen als je maar wilt. Wij mogen het visum van de Turkse autoriteiten maximaal drie maanden van te voren aanvragen. Dus als je over een half jaar op reis gaat dan kun je nu alvast je visum aanvragen. Wij sturen deze dan drie maanden voor vertrek toe.

Binnen drie maanden voor vertrek aanvragen

Als je het visum binnen drie maanden voor vertrek aanvraagt dan sturen wij het visum dezelfde dag nog per e-mail toe. Als je geen printer hebt kunnen wij je de visa ook per post toesturen. Deze ontvang je dan binnen twee werkdagen (afhankelijk van PostNL).