De laatste dagen stond in alle kranten waarom dit jaar het toerisme naar Turkije ver achterblijft. Mensen zijn bang voor aanslagen en gaan liever naar “veilige” bestemmingen. Superzonde want Turkije is juist een geweldig vakantieland waar je ook deze zomer gewoon naartoe kunt!

Het grootste gedeelte van de reizigers naar Turkije gaat voor zon, zee en strand vakantie. De enorme hoeveelheid aan parelwitte zandstranden, gecombineerd met een overdaad aan zon en een azuurblauwe zee maken het de ideale vakantiebestemming. Daarnaast merk je in plaatsen als Alanya, Bodrum, Kusadasi of Side net zoveel van de aanslag in Istanbul als dat je aan de Cote d’Azur merkt van de aanslagen in Parijs: niet zoveel dus.

Lagere prijzen

Bijkomend voordeel is dat de prijzen voor Turkije dit jaar een stuk lager liggen: omdat er minder vraag is naar reizen naar Turkije daalt de prijs terwijl de prijzen voor vergelijkbare bestemmingen (Griekenland, Spanje, Portugal) door de toenemende vraag stijgen. Een vakantie naar Turkije scheelt dus al snel een paar honderd euro!

De All-Inclusive formule in Turkije is een stuk beter dan in bijvoorbeeld Griekenland en Spanje. Het eten is van hogere kwaliteit en er is een stuk meer keuze. Kijk alleen al naar de toetjestafel in een gemiddeld Turks All-Inclusive hotel. Daar loopt het water je toch van in de mond?

Minder Russen

De verwachting is dat er dit jaar een stuk minder Russen Turkije als vakantiebestemming uitkiezen. Door de slechte betrekkingen tussen Rusland en Turkije adviseert de Russische overheid om niet meer naar Turkije op vakantie te gaan en een van de grootste reisbureaus van Rusland heeft zelfs alle reizen naar Turkije geschrapt. Je hebt dus een Rusvrije vakantie en doordat de enorme horde Russen thuis blijven is het ook een stuk rustiger en een stuk goedkoper! Driedubbel voordeel dus!

Visum voor Turkije

Als je naar Turkije op vakantie gaat dan heb je een visum nodig. Als je deze bij ons vandaag aanvraagt dan ontvang je hem vandaag ook al direct.

Ga naar https://www.turkijevisum.nl/visum-aanvragen/