De laatste dagen vragen steeds meer mensen ons of het nog wel veilig is om naar Turkije op vakantie te gaan, zeker na de vreselijke aanslag in Tunesië. Ook bekijken veel bezoekers onze pagina met het reisadvies Turkije. Turkije is natuurlijk ook een islamitisch land en in de buurlanden Syrië en Irak is Islamitische Staat gevestigd.

Toch kun je veilig op vakantie naar Turkije: Syrië en Irak liggen honderden kilometers van de mooie badplaatsen verwijderd en ter plaatse merk je niets van de spanningen in het grensgebied.

Wij houden de veiligheidssituatie in Turkije goed in de gaten en regelmatig passen wij ons reisadvies aan als dat nodig is. Op onze handige overzichtskaart zie je in een oogopslag of het veilig is om naar jouw vakantiebestemming te reizen.

Gebieden waar je beter niet kunt reizen, liggen allemaal in het oosten van Turkije. Sowieso zijn de bekendste badplaatsen Alanya, Side, Bodrum, Marmaris, Antalya en Dalaman veilig: je kunt hier heerlijk genieten van al het moois dat Turkije te bieden heeft!

Profiteer van lage prijzen

Omdat veel mensen dit jaar kiezen voor een andere vakantiebestemming dan Turkije, liggen de prijzen relatief laag. Zeker als je voor een last-minute vakantie kiest, kun je rekenen op veel korting. Als je met je gezin op vakantie gaat, scheelt dit al gauw honderden euro’s. Een zonnige All-Inclusive vakantie voor een prikkie dus!

Nieuwe regels visum

Als je naar Turkije reist moet je een visum aanvragen. Vorige week hebben de Turkse autoriteiten de regels voor het visum gewijzigd: je reisdocument (een paspoort of identiteitskaart) moet tenminste 180 dagen geldig zijn vanaf de dag van aankomst in Turkije.

De Turken passen hun visumsystemen echter niet aan, om voor een visum in aanmerking te komen moet je reisdocument nog steeds tenminste zes maanden na de ingangsdatum van het visum geldig zijn. Let er dus goed op dat je paspoort of identiteitskaart lang genoeg geldig is als je naar Turkije op vakantie gaat.