Als je op reis gaat naar Turkije is een visum voor dat land verplicht. Dit geldt voor iedereen in het reisgezelschap, dus ook voor kinderen en baby’s. Zij hebben een eigen visum nodig.

Dit visum kun je aanvragen via www.turkijevisum.nl/visum-aanvragen. Hier kun je de gegevens van iedereen die mee op vakantie gaat invullen. We vragen om de persoonlijke gegevens en om de gegevens van het reisdocument, dat is het paspoort of de IDkaart. Je krijgt vervolgens van ons het visum voor Turkije in een PDF bestand die je zelf kunt uitprinten en meenemen als je naar Turkije gaat.

Toestemmingsformulier voor kinderen

Als je als alleenstaande ouder met je kind reist dan raden we je aan om een toestemmingsformulier mee te nemen. Deze kun je downloaden via de website van de marechaussee: https://www.defensie.nl/onderwerpen/reisdocumenten/inhoud/reizen-met-kinderen

Zo kan de marechaussee in Nederland en de autoriteiten in Turkije controleren of de andere ouder of verzorger met wettelijk gezag toestemming geeft voor de reis. Daar wordt op dit moment extra op gecontroleerd.