Heerlijk, je hebt een vakantie naar Turkije geboekt! En dat visum regel je later wel. Helaas gebeurt het dan soms dat iemand er op het laatste moment achterkomt dat het paspoort of de idkaart niet lang genoeg meer geldig is en moet er met de nodige stress een duur noodpaspoort geregeld worden. Of nog erger, je kunt niet eens meer naar Turkije. Om dit te voorkomen kun je beter op tijd controleren of je legitimatiebewijs geldig is voor je reis naar Turkije.

Als je dit jaar naar Turkije gaat dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele regels die voor het visum en het paspoort en idkaart gelden. Als je paspoort of idkaart niet lang genoeg meer geldig is dan mag je misschien niet naar Turkije. Dat zou zonde zijn.

Het visum voor Turkije in 2020

De geldigheid en kosten voor het visum voor Turkije zijn sinds de invoer van het elektronische visum in 2014 niet gewijzigd. Het visum is in totaal 180 dagen geldig, waarbinnen je maximaal 90 opgetelde dagen in Turkije mag verblijven.

Je kunt een visum aanvragen als je een geldig paspoort of identiteitskaart hebt. Heb je een ander soort legitimatiebewijs dan moet je contact opnemen met het Turkse consulaat in Rotterdam via 010 201 2000 of consulate.rotterdam@mfa.gov.tr

Gewijzigde geldigheidsregels voor toegang tot Turkije
Sinds oktober 2015 heeft Turkije de regels voor de geldigheid van het paspoort aangepast. Niet elke website heeft dit aangepast en gebruikt nog de verkeerde oude regels. Wij hanteren altijd de actuele regels die voor 2020 gelden voor het paspoort en de identiteitskaart. Daarnaast controleren we regelmatig of Turkije de regels wijzigt en zonodig passen wij dit meteen aan op de website.

Geldigheidsregels paspoort

Paspoorten met het stempel van Turkije

Je paspoort moet nog minimaal 180 dagen geldig (ongeveer 6 maanden) zijn op de dag dat je in Turkije aankomt. Ook kun je alleen een visum krijgen als je paspoort nog minimaal 180 dagen geldig is vanaf de ingangsdatum van het visum. Klik hier om te berekenen of je paspoort nog lang genoeg geldig is.

Geldigheidsregels identiteitskaart

Nederlandse identiteitskaart

Met een idkaart mag je naar Turkije reizen. Deze idkaart moet ook minimaal 180 dagen geldig zijn om Turkije in te mogen.

Nog geen vakantie geboekt?

De grootste en meest betrouwbare reisorganisaties (aangesloten bij SGR en ANVR) voor een vakantie naar Turkije zijn:

Visum voor Turkije aanvragen

Via ons kun je makkelijk en snel het visum voor Turkije aanvragen. Wij doen dit al meerdere jaren voor veel tevreden klanten die ons gemiddeld met een 9,4 beoordelen. Het visum kost € 39,95 per persoon en wordt 7 dagen per week geleverd tussen 09:00 uur ’s ochtends en 23:00 uur ’s avonds. Er kan betaald worden via onder andere iDeal, creditcard, Paypal of bankoverboeking.

Visum met spoed nodig?
Als je een visum met spoed nodig hebt dan is dit geen probleem. Wij gaan meteen met je visumaanvraag aan de slag als je deze met spoed aanvraagt. Je ontvangt het visum binnen 10 minuten tot maximaal 1 uur. In de afgelopen 24 uur hebben wij alle spoedvisa gemiddeld binnen 5 min geleverd.

We wensen je alvast een hele fijne vakantie toe!