Tegenwoordig kun je bij het kiezen van een vakantie naar Turkije kiezen uit allerlei verzorgingstypen: logies, logies en ontbijt, halfpension, volpension, All Inclusive of zelfs Ultra All Inclusive. Mij was het verschil tussen die laatste twee nooit helemaal duidelijk: als alles al inclusief is, hoe kan het dan nog extra inclusief zijn? Inmiddels ben ik daarachter!

We reizen voor TurkijeVisum.nl regelmatig naar Turkije om zo goed mogelijk informatie te kunnen geven over de veiligheid, bezienswaardigheden en wat je natuurlijk niet moet missen tijdens een vakantie naar Turkije. Nu verblijven we voor het eerst in een Ultra All Inclusive hotel: het IC Hotels Green Palace en ik kan je vertellen dat dit hotel heel goed bevalt.

Bekijk Ultra All Inclusive hotels in Turkije

Ultra All Inclusive vakantie

Zoals de naam al zegt is bij een Ultra All Inclusive vakantie alles inbegrepen: waar bij het All Inclusive concept de maaltijden, tussendoortjes, frisdrank en binnenlands gedistilleerde alcoholische dranken zijn inbegrepen kunnen we ons in dit Ultra All Inclusive hotel tegoed doen aan zoveel ijsjes (schepijs en ijslolly’s), cocktails, luxe ijskoffie’s  en verse sapjes als we willen. Er is zelfs een speciale vitaminebar waar je allemaal versgeperste groente- en fruitsapjes kunt krijgen.

De minibar wordt elke dag bijgevuld en deze kost niets extra’s. Daarnaast zijn waterflesjes in sommige hotels nogal een probleem: je kunt wel water in een beker krijgen, maar water in een flesje is een “extra” waarvoor betaald dient te worden. Ook dat is hier geen probleem: er staan koelkasten vol met zoveel flesjes water (met of zonder bubbels) als je maar wilt.

Lekker weer en een gezellig terras
Lekker weer en een gezellig terras

Verschil All Inclusive en Ultra All Inclusive

Het verschil tussen All Inclusive en Ultra All Inclusive zijn volgens ons dus vooral de extra’s. In de hotels bij een All Inclusive vakantie wordt vaak grof geld gevraagd voor ijs, waterflesjes, minibar of verse sappen terwijl je er hier zoveel van kunt nemen als je wilt. En daar maken we ook flink gebruik van!

Ik hou zelf niet zo van ijs (ijs = koud) maar mijn partner kan er geen genoeg van krijgen. Twee keer per dag maakt hij een keuze uit een van de heerlijke smaken schepijs en komt hij terug met een bakje met pistache, karamel, aardbeien of chocolade-ijs. Het is rond de dertig graden dus dat gaat er bij hem goed in!

Ik doe me tegoed aan de lekkere verse sapjes en ik heb er al veel uitgeprobeerd: appelsap, sinaasappelsap, grapefruitsap, wortelsap en nog veel meer! Ook de cocktails bevallen goed: we hebben al verschillende uitgeprobeerd die we nog nooit eerder hebben gehad. De Bloody Mary leek me altijd geweldig vanwege de bloederige naam, maar deze vond ik toch niet zo lekker. Ik hou het liever bij een Mojito!

Aanbiedingen voor Ultra All Inclusive hotels in Turkije