Om de aanvraag te kunnen doen, heeft u een paspoort nodig die nog tenminste 150 dagen (ongeveer 5 maanden) geldig is. De Turkse overheid heeft deze minimale periode als voorwaarde gesteld om in aanmerking te komen voor een visum.

Voor een identiteitskaart geldt de minimale periode van 150 dagen niet. Deze moet wel lang genoeg geldig zijn gedurende de tijd dat u in Turkije verblijft.

Als u later naar Turkije reist dan de ingangsdatum van uw visum dan dient uw paspoort nog minimaal 150 dagen geldig te zijn op de dag van aankomst. Denk hier dus goed om als u met hetzelfde visum later nogmaals naar Turkije reist.

Bekijk de geldigheidsduur van uw paspoort

Reisdocument niet lang genoeg geldig?

Als u alleen een reisdocument heeft die binnen 5 maanden verloopt, kunt u bij uw gemeente een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvragen. Als u binnen enkele dagen vertrekt dient u een spoeddocument aan te vragen. Hier zijn vaak extra kosten aan verbonden. Bij uw gemeente kunt u informeren hoeveel die extra kosten bedragen.

U kunt vervolgens met uw nieuwe reisdocument bij ons een normale visumaanvraag doen die wij automatisch met spoed behandelen als u vandaag of binnen 2 dagen vertrekt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.