Op deze pagina kunt u snel een antwoord vinden op uw vraag. Klik op een vraag voor het antwoord. Indien u geen antwoord heeft gevonden, dan kunt u uw vraag ook stellen via onze contactpagina.

Algemeen

Er wordt geen geld terug gegeven voor een visum die al geleverd is.


Als je niet met het vliegtuig naar Turkije reist, maar bijvoorbeeld met een vrachtwagen dan kun je helaas niet gebruik maken van het online visum. Je moet dan een visum aanvragen via www.konsolosluk.gov.tr en de aanvraag afhandelen met een van de onderstaande Turkse delegaties in Nederland.

Turkse ambassade – Den Haag
Jan Everstraat 15
2514BC Den Haag
070 302 3100
embassy.thehague@mfa.gov.tr
http://lahey.be.mfa.gov.tr

Turkse consulaat – Rotterdam
Westblaak 2
3012KK Rotterdam
010 201 2000
consulate.rotterdam@mfa.gov.tr
http://rotterdam.cg.mfa.gov.tr

Turkse consulaat – Deventer
Keizerstraat 8
7411HG Deventer
0570 688 650 / 0570 619 481
consulate.deventer@mfa.gov.tr
http://deventer.cg.mfa.gov.tr

Turkse consulaat – Amsterdam
Herenweg 290
3645DX Vinkeveen
06 8724 2060
consulate.amsterdam@mfa.gov.tr


Om de aanvraag te kunnen doen, heeft u een paspoort of idkaart nodig die nog tenminste 180 dagen (bijna 6 maanden) geldig is. De Turkse overheid heeft deze minimale periode als voorwaarde gesteld om in aanmerking te komen voor een visum.

Als u later naar Turkije reist dan de ingangsdatum van uw visum dan dient uw paspoort of idkaart ook nog minimaal 180 dagen geldig te zijn op de dag van aankomst. Denk hier dus goed om als u met hetzelfde visum later nogmaals naar Turkije reist.

Bekijk de geldigheidsduur van uw paspoort

Reisdocument niet lang genoeg geldig?

Als u alleen een reisdocument heeft die binnen 6 maanden verloopt, kunt u bij uw gemeente een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvragen. Als u binnen enkele dagen vertrekt dient u een spoeddocument aan te vragen. Hier zijn vaak extra kosten aan verbonden. Bij uw gemeente kunt u informeren hoeveel die extra kosten bedragen.


Ja, u dient het visum voor Turkije te bewaren tijdens uw vakantie. Wij horen regelmatig van reizigers dat er om het visum wordt gevraagd als zij het land verlaten. Uw visum is, samen met uw reisdocument en de stempel daarin, uw toegangsbewijs tot Turkije.


Als u alleenstaande ouder bent en u gaat zonder de andere ouder op vakantie met uw kind of kinderen dan heeft u een toestemmingsformulier nodig. Zo kunt u zowel de Nederlandse als de Turkse autoriteiten aantonen dat u uw kinderen niet ontvoerd.

Het formulier vind u via deze link:
Toestemmingsformulier voor reizen met een minderjarige naar het buitenland

Houdt u er rekening mee dat vooral de Nederlandse marechaussee strenger controleert op kinderontvoering en dat wij u ten zeerste aanraden om bovenstaand formulier mee te nemen op vakantie.

Voor meer informatie of vragen: https://www.kinderontvoering.org/


Als je in Turkije een tussenlanding maakt of een overstap op een ander vliegtuig, dan heb je geen visum voor Turkije nodig.

Als je het vliegveld zelf verlaat dan heb je wel een visum nodig, ook al is het maar een paar uur. Zolang je binnen het transit gedeelte van het vliegveld blijft dan hoef je geen visum aan te vragen.


Leuk dat je gaat studeren in Turkije! Helaas kunnen wij je niet aan het benodigde visum helpen, omdat wij alleen een reisvisum kunnen bieden die maximaal 90 dagen geldig is.

Om een studentenvisum voor Turkije te krijgen moet je contact opnemen met het Turkse consulaat in Rotterdam via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ambassades-consulaten-en-overige-vertegenwoordigingen/inhoud/turkije/consulaat-generaal-van-de-republiek-turkije-rotterdam


U kunt met een Europese identiteitskaart naar Turkije reizen. Let erop dat uw idkaart nog lang genoeg geldig is voor de tijd dat u in Turkije verblijft. Deze moet nog minimaal 180 dagen geldig zijn op de dag van aankomst in Turkije.


Wanneer u op het visum voor Turkije voor 23:00 uur aanvraagt, dan krijgt u deze nog diezelfde dag toegestuurd. Ook in het weekend. Voorwaarde is wel dat uw aankomstdatum binnen 3 maanden na de datum van het aanvragen van uw visum valt.

Als u een spoedaanvraag doet dan ontvangt u uw visum binnen maximaal 1 uur van ons. In 97% van de spoedaanvragen leveren wij zelfs binnen tien minuten. Wij krijgen automatisch een spoedmelding en nemen uw aanvraag dan direct in behandeling.

Klik hier om uw visum voor Turkije aan te vragen

In verband met de Turkse wetgeving kunnen wij uw visum maximaal3 maanden voor uw aankomstdatum aanvragen. U kunt bij ons uw visum ook buiten die3 maanden alvast aanvragen. U ontvangt uw Turkse visum in dat geval3 maanden voor uw opgegeven aankomstdatum.


We raden u aan om ten minste één week van te voren het visum aan te vragen. Wanneer u voor 23:00 uur uw Turkije visum aanvraagt, dan ontvangt u deze dezelfde dag nog van ons. Ook in het weekend en op feestdagen.


Nee. Het visum treedt in werking op de datum die u opgeeft bij de aanvraag. Uw visum is vanaf die datum 180 dagen geldig. U mag niet langer dan negentig dagen achtereen in Turkije verblijven, maar u kunt wel meerdere malen in deze 180 dagen het land betreden. Hou er wel rekening mee dat uw paspoort of idkaart nog minimaal 180 dagen geldig is op de dag van aankomst in Turkije.


Ja. Voor iedere persoon in het reisgezelschap moet apart een visum voor Turkije worden aangevraagd. Dit geldt zowel voor baby’s, kinderen als volwassenen.


Er zitten veel voordelen aan om het visum voor uw vakantie aan te vragen. Het e-visum is voor de Turkse overheid een manier om geld te besparen. Zij hoeven dan namelijk minder personeel op de vliegvelden in te zetten. Hierdoor kunnen de wachttijden voor een visum op de luchthaven flink oplopen. Wij hebben verhalen van mensen gehoord die zelfs buiten het hoogseizoen anderhalf uur moesten wachten voor zijn hun visum konden aanvragen. Met een visum van TurkijeVisum.nl kan uw vakantie direct beginnen.

Wij zijn eerste Nederlandse aanbieder van Turkse Visa. Wij hebben inmiddels veel ervaring met het aanvragen van de visa: meer dan 70.000 Nederlanders en Belgen hebben in 2014 gebruik gemaakt van een visum van TurkijeVisum.nl. We zijn constant aan het innoveren om te zorgen dat u uw visum nog sneller ontvangt. Ook bij spoedaanvragen zorgen we ervoor dat u uw visum op tijd ontvangt.

TurkijeVisum.nl is de enige beveiligde aanbieder van Turkse visa. Dat houdt in dat wij zowel onze website, onze systemen en uw gegevens streng beveiligen. Dit is ook verplicht volgens Nederlandse wetgeving. Omdat we werken met zeer persoonlijke gegevens (persoonsgegevens, paspoortgegevens) is deze beveiliging erg belangrijk.


Vanaf 1 januari 2015 heeft de Turkse overheid de verplichting ingesteld om vooraf online een visum aan te schaffen. Hiermee wil Turkije de lange wachtrijen voor de douane inperken. U kunt op het vliegveld in Turkije geen visum meer kopen.


Als u meerdere voornamen hebt, kunt u alle voornamen invullen in het veld “voornamen.” Scheidt de voornamen door middel van een spatie.


Op dit moment kunnen wij een visum verstrekken als u een van de onderstaande nationaliteiten hebt.

 • Nederlands
 • Belg
 • Amerikaans
 • Australisch
 • Brits
 • Canadees
 • Dominicaans
 • Iers
 • Indonesisch
 • Kroatisch
 • Noors
 • Oostenrijks
 • Pools
 • Portugees
 • Spaans
 • Surinaams*

Heeft u een andere nationaliteit? U kunt in dit geval het beste contact opnemen met het Turkse consulaat in Nederland of België.

* Voor reizigers met de Surinaamse of Indonesische nationaliteit geldt dat hun visum maximaal 30 dagen achter elkaar geldig is. Voor alle andere nationaliteiten is dit 90 dagen.


Het e-visum is een visum voor Turkije dat u online kunt aanvragen. Dit visum vervangt het oude visum dat u bij aankomst op de luchthaven kon kopen. Vanaf 1 november 2014 is het digitale visum verplicht. Via onze website kunt u het visum aanvragen en betalen op vertrouwde manier, met iDeal (Nederland), Mister Cash (België), Paypal, creditcard, Sofort, via overboeking of achteraf als u het visum heeft ontvangen.

Als wij uw visumaanvraag hebben verwerkt, ontvangt u het visum per e-mail. U kunt het visum downloaden en uitprinten. Het uitgeprinte visum dient u mee te brengen naar Turkije. Op de luchthaven zal deze worden gecontroleerd op juistheid. Vandaar dat het erg belangrijk is dat alle gegevens die u invult bij de aanvraag precies overeenkomen met de gegevens op uw reisdocument. De gegevens die dient in te vullen zijn onder andere uw voornamen, achternaam, geboortedatum, adres en paspoortgegevens.

Als wij de gegevens hebben ontvangen vragen wij het visum voor u aan. Als u voor 23:00 uur besteld, ontvangt u het visum nog dezelfde dag.


Ja. Het visum is 180 dagen geldig na de ingevulde datum. In deze periode kunt u zo vaak als u wilt Turkije in- en uitreizen. Voorwaarde is wel dat u bij elkaar opgeteld niet langer dan 90 dagen in Turkije mag verblijven en dat uw paspoort of idkaart nog minimaal 180 dagen geldig is op de dag van aankomst.

Voorbeeld: zodra u Turkije verlaat wordt er in de periode van 180 dagen daarvoor gekeken of u in totaal niet meer dan 90 dagen in Turkije bent geweest.

Bereken de minimale geldigheidsduur van uw legitimatiebewijs.


Turkijevisum.nl gebruikt uw persoonsgegevens alleen om de aanvraag voor het e-visum te kunnen doen. Wij zullen uw gegevens op geen enkele manier verkopen aan derden of voor commerciële doeleinden gebruiken. U kunt altijd contact met ons opnemen met het verzoek om uw gegevens te verwijderen.

Wanneer uw betaalpoging is mislukt of wanneer u uw betaling annuleert bewaren wij uw gegevens nog maximaal 72 uur. Na levering van uw visum worden uw gegevens versleuteld bewaard op een omgeving die niet via internet te bereiken is. Uw paspoortgegevens (geboortedatum, documentnummer, afgiftedatum en afloopdatum) en onze kopie van het visum worden verwijderd zodra uw visum afloopt. De overige gegevens bewaren wij in onze administratie. Op deze manier voldoen wij aan alle wettelijke eisen die aan onze administratie worden gesteld, kunnen wij u klantvriendelijk van dienst zijn en loopt u geen onnodig privacyrisico.

Via onze website betaalt u veilig met een betaalmiddel naar keuze. U kunt kiezen voor betaling via Ideal. Binnenkort zal het ook mogelijk om per Paypal of creditcard te betalen.

Mocht u vragen hebben over de beveiliging van onze website neemt u dan gerust contact met ons op. Omdat wij uw privacy van groot belang vinden zijn wij open over de manier waarop wij deze beschermen.


Voor personen met de Nederlandse, of een andere Europese, nationaliteit zijn er geen restricties wat betreft luchtvaartmaatschappij.


Als uw visumaanvraag wordt afgewezen, kunt u bij de dichtstbijzijnde Turkse ambassade of consulaat uw visum Turkije aanvragen.


Als u de boot niet verlaat, hebt u geen e-visum nodig. U hebt ook geen e-visum nodig als u in de stad blijft waar de boot is aangelegd. In dat geval wordt toegang tot de havenstad verleend door de lokale autoriteiten. U hebt wel een e-visum nodig als u, buiten de stad waar het cruiseschip aanlegt, gaat reizen.


U ontvangt het visum op dezelfde dag als u deze voor 23:00 uur hebt besteld, ook ’s weekends en op feestdagen. Mocht u geen visum hebben ontvangen, controleer dan eerst de spambox van uw e-mail. U kunt ook altijd de status van uw aanvraag bekijken via uw account.

Met uw paspoort of ID kaart nummer kunt u uw visum(s) direct opzoeken via www.turkijevisum.nl/account


Wijzigen en annuleren

In dit geval kunt u een nieuwe visumaanvraag doen. Als uw visum nog niet door ons is verwerkt kunt u een terugbetaalverzoek doen voor het eerst aangevraagde visum. Neem hiervoor per e-mail contact met ons op.

Lees meer over de reden waarom we het visum voor Turkije niet kunnen aanpassen na het toesturen.


Nee, dat is niet mogelijk. Het visum is gekoppeld aan het paspoort of de identiteitskaart waar u mee reist. U dient datzelfde paspoort of identiteitskaart mee te nemen tijdens uw reis, anders is uw visum niet geldig.


Nee, dit is niet mogelijk. Na de ingevoerde datum is het visum 180 dagen geldig. Gaat u pas na deze 180 dagen op reis dient u een nieuw visum aan te schaffen.

Lees meer over de reden waarom we het visum voor Turkije niet kunnen aanpassen na het toesturen.


Na aanvraag van het visum is het niet mogelijk om de aanvraag te annuleren of om geld terug te krijgen als deze al geleverd is.


Visum aanvragen

Als u met spoed een visum voor Turkije nodig heeft dan is dit bij ons geen probleem. Wij zorgen ervoor om binnen maximaal 1 uur uw visumaanvraag te leveren.

Klik hier om direct uw visum aan te vragen


Het is niet mogelijk om het visum aan te vragen op Schiphol of op een andere Nederlandse luchthaven. Het visum dient vooraf, online aangevraagd te worden.

Voor vertrek naar Turkije kunt u het visum uitprinten of wij kunnen het visum per post toesturen. U dient het visum mee te nemen naar uw vakantiebestemming. Bij de douane wordt het visum gecontroleerd op juistheid.


Bij Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten komt er nooit een letter ‘o’ in het documentnummer voor, dit is altijd het cijfer ‘0’. Let er dus goed op dat je het cijfer ‘0’ invult als er een kleine letter ‘o’ in je documentnummer lijkt te staan.

Meer informatie: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/vraag-en-antwoord/bevat-mijn-paspoortnummer-het-cijfer-0-of-de-letter-o


Financieel

Een visum kost € 39,95 per persoon. U hoeft niet in de lange rij te wachten voor de douane om een visum te kopen. Uw vakantie kan dus direct beginnen!

U kunt betalen met iDeal (Nederland), Mister Cash (België), paypal, sofort, creditcard, bankoverboeking of achteraf via een factuur ná ontvangst van het visum.

Klik hier om een visum voor Turkije aan te vragen


Er wordt geen geld terug gegeven voor een visum die al geleverd is.


Nee. Na ontvangst van het visum kunnen wij het visum helaas niet aanpassen. Dat is ook de reden dat wij u vragen, voor de u de gegevens aan ons opstuurt, om alle gegevens goed te controleren. Het is van belang dat alle gegevens op het visum precies overeenkomen met de informatie op uw paspoort of identiteitskaart. Als dit niet het geval is, is het visum niet geldig en dient u een nieuw visum aan te vragen.

Lees meer over de reden waarom we het visum voor Turkije niet kunnen aanpassen na het toesturen.


Ja. Mocht onverhoopt het visum worden afgewezen, storten wij het betaalde bedrag aan u terug.


Nationaliteiten

Voor elke nationaliteit gelden verschillende regels omtrent het verstrekken van een visum. Op dit moment kunnen wij een visum verstrekken als u een van de onderstaande nationaliteiten hebt.

 • Nederlands
 • Belg
 • Amerikaans
 • Australisch
 • Canadees
 • Brits
 • Iers
 • Kroatisch
 • Noors
 • Oostenrijks
 • Pools
 • Portugees
 • Spaans
 • Surinaams*

Heeft u een andere nationaliteit? U kunt in dit geval het beste contact opnemen met het Turkse consulaat in Nederland of België.

* Voor reizigers met de Surinaamse nationaliteit geldt dat hun visum maximaal 30 dagen achter elkaar geldig is. Voor alle andere nationaliteiten is dit 90 dagen.

Turkse consulaat Nederland

U kunt het contact opnemen met het Turkse consulaat of de ambassade in Nederland op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ambassades-consulaten-en-overige-vertegenwoordigingen/turkije

Turkse consulaat België

U kunt het contact opnemen met het Turkse consulaat of de ambassade in België op http://www.belgische-ambassade.com/Consulaat/25265/Turkije-in-Antwerpen


Als u naar Turkije wilt en u heeft een verblijfsvergunning of reisdocument, maar u heeft niet een Westerse nationaliteit (bijvoorbeeld Nederlands of Belgisch), dan kunnen wij helaas geen visum leveren. U kunt contact opnemen met het Turkse consulaat in Rotterdam of het Turkse consulaat in België (als u in België verblijft).

Voorbeeld: u verblijft in Nederland met een verblijfsvergunning en hebt een reisdocument. U moet dan contact opnemen met het Turkse consulaat voor het visum.


Ja, als u beschikt over een Belgisch paspoort of Europese identiteitskaart, dan kunt u uw documentnummer opgeven bij de aanvraag. Zorg er ook voor dat u de Belgische nationaliteit selecteert. De betaling van uw aanvraag vindt vervolgens plaats via Mister Cash, bankoverboeking of iDeal.


Geldigheidsduur

Als u een visum aanvraagt, vult u de ingangsdatum in. Vanaf deze ingangsdatum is het visum 180 dagen (ongeveer een half jaar) geldig. De ingangsdatum en de verloopdatum van het visum staan op het visum.

Binnen de periode dat het visum geldig is, kunt u zo vaak naar Turkije reizen als u wilt. Gaat u dus binnen 180 dagen meerdere malen naar Turkije op reis? Dan kunt u gewoon het visum hergebruiken en hoeft u geen nieuw visum te kopen.

Mocht het visum verlopen in de tijd dat u in Turkije bent (bijvoorbeeld: u gaat van 1 juni tot en met 8 juni naar Turkije, maar het visum verloopt op 3 juni) dan dient u wel een nieuw visum aan te schaffen voor vertrek naar Turkije.


Update: er gaan verschillende regels rond op internet en bij de reisbureau’s. Bekijk ons artikel waarom dit is en welke regels nou de juiste zijn.

Om voor een visum in aanmerking te komen dient uw paspoort of idkaart nog minimaal 180 dagen (6 maanden) geldig te zijn na ingang van het visum voor Turkije.

Ik heb al een visum
Als u al een Turks visum hebt en u wilt nogmaals naar Turkije reizen dan dient uw paspoort nog minimaal 180 dagen (6 maanden) geldig te zijn op de dag van aankomst in Turkije.

Is mijn paspoort lang genoeg geldig?
Het kan lastig zijn om te berekenen hoelang 180 dagen precies is. Wij hebben een berekentool waarmee je gemakkelijk direct kunt zien tot hoelang je paspoort geldig moet zijn.

Ga naar de rekentool.