De afgelopen 2 jaar is de prijs van een vakantie naar Turkije flink gezakt. Door aanhoudende onrust in het land en aanslagen in vooral het oosten van Turkije, zijn veel toeristen angstig om een vakantie te boeken. Nergens voor nodig, want in de badplaatsen is niets aan de hand!

45 procent minder boekingen

In januari 2017 lag het aantal boekingen voor Turkije maar liefst 45% lager vergeleken met januari 2016. 2016 was al een historisch slecht jaar voor de Turkse toeristenindustrie en tot nu toe lijkt het erop dat 2017 dat gaat overtreffen.

Van diverse reizigers krijgen we te horen dat de hotels in Turkije leeg zijn en tijdens onze laatste reis was zelfs het normaal erg drukke vliegveld in Antalya praktisch verlaten.

Door de geringe vraag naar vakanties voor Turkije, liggen de prijzen ontzettend laag. Zo boek je al een all inclusive vakantie naar een luxe 5 sterren resort voor slechts €174!

Jong stel in een jacuzzi

Waar vakanties naar Spanje en Portugal onbetaalbaar zijn geworden door de toenemende vraag, is de reiziger naar Turkije spekkoper: nooit eerder kon je zo goedkoop op reis.

Voor 99 euro op vakantie

Vorig jaar had reisorganisatie Corendon stuntprijzen van 99 euro voor een reis naar Turkije. Je verbleef dan 8 dagen in een appartement aan de kust. De reisaanbieder probeerde zo last-minute de overgebleven vliegtuigstoelen te vullen. Ook veel vluchten naar Turkije werden geannuleerd en bestaande vluchten werden samengevoegd om kostendekkend te kunnen zijn.

Gezien het aantal boekingen voor Turkije in 2017 zou het goed kunnen dat Corendon wederom vakanties gaat aanbieden voor minder dan 100 euro.

Vrouw balanceert op een muur in Alanya, Turkije

Vroeg boeken

Als je op zoek bent naar een goedkope All Inclusive vakantie naar een van de luxehotels is het verstandig om vroeg te boeken. De prijzen voor deze hotels liggen nu erg laag en de verwachting is dat Turkije vooral een last-minute bestemming wordt. Er is dan weinig tot geen plek meer op de vluchten naar Zuid-Europa en er ontstaat een run op pakketreizen naar Turkije waardoor de prijzen stijgen.