Terwijl de prijzen voor vakanties naar Spanje, Portugal, Italië en Griekenland de pan uitrijzen, worden de prijzen voor een vakantie naar Turkije steeds lager.

Zeker in de zomervakantie, waarvan al 50% van het totale aanbod is geboekt, is een vakantie naar Turkije als enige nog betaalbaar.

Lege stranden en lege hotels

De boekingen voor Turkije liggen dit jaar maar liefst 50% lager dan vorig jaar, terwijl in 2016 de boekingen al fors lager waren dan in 2015. Waar vroeger maar liefst een miljoen Nederlanders ieder jaar naar Turkije afreisden, is hier dit jaar nog maar weinig van over.

Turkije heeft te kampen met lege hotels en daardoor ook lege stranden, lege vliegvelden en lege winkels en restaurants.

Turken zien Nederlanders graag komen

De Turkse mensen die in het toerisme in de badplaatsen aan de kust werken, zien de Nederlandse vakantiegangers graag komen. De Nederlanders hebben normaal gesproken een groot aandeel in het aantal toeristen dat jaarlijks naar Turkije komen.

In tegenstelling tot de Russen zijn Nederlandse toeristen vriendelijk en netjes. Daarom verwelkomen de Turken graag Nederlandse toeristen.

Last-minute meivakantie

Ben je nog op zoek naar een goedkope reis in de meivakantie? Overweeg dan zeker Turkije: de vakanties zijn nu goedkoper dan ooit! In de meivakantie is het weer in Turkije heerlijk: elke dag ligt de temperatuur tussen de 24 en 26 graden.

Een ideale temperatuur om te genieten van zon, zee en strand. Er staat weinig wind en bijna iedere dag krijgt het weer een hele fraaie 9. Dat is fijn!

Goedkope vakanties

Iedere dag vertrekken er vliegtuigen vanuit alle Nederlandse luchthavens naar Turkije. Om de stoelen te verkopen, hanteren de reisaanbieders zoals Vakantiediscounter, Corendon en TUI echte stuntprijzen. Zo boek je nu al een vakantie in de zomer voor slechts €162 voor 8 dagen.

Een all inclusive vakantie heb je nu al voor slechts €228 voor 8 dagen. Je verblijft dan 8 dagen in een goed 4 sterren hotel inclusief vlucht, transfers en zoveel eten en drinken als je maar wilt. Ter vergelijking: een vakantie naar een vergelijkbaar hotel in Spanje, eveneens in de zomer, kost je €581! Dat is meer dan 2,5 keer zo duur! Op naar Turkije dus.