Op 17 oktober 2019 hebben de Turkse autoriteiten de prijs van het elektronische visum voor Turkije flink verhoogd. Uiteraard hebben ook wij onze prijs hierop moeten aanpassen. De kosten voor een visum zijn gestegen van 25,95 euro naar 39,95 euro.

Visum voor 15 euro

Toen wij in 2014 begonnen met het aanbieden van het e-visum voor Turkije kostte deze 20 dollar. Door de lage dollarkoers was dat ongeveer 15 euro. Door een verhoging van de kosten door de Turkse autoriteiten en een hogere dollarkoers was de prijs van een visum al snel gestegen naar ongeveer 20 euro. Een visum ter plaatse op het vliegveld kopen kon destijds voor 25 euro.

Visum op het vliegveld in Turkije

Doordat het e-visum het visum volledig zou vervangen dat vroeger ter plaatse op het vliegveld in Turkije kon worden verkocht, kunnen wij niet met zekerheid zeggen of het op dit moment op ieder vliegveld in Turkije mogelijk is om een visum te kopen. Daarnaast is het onduidelijk wat de nieuwe prijs van een “visa on arrival” is. Wat wel belangrijk is om te weten is dat je vooraf verplicht al een visum moet hebben als als je vertrekt vanuit Duitsland.

Turkije blijft populair vakantieland

Ondanks de verhoging van de prijs van het visum voor Turkije, blijft het land onverminderd populair onder vakantiegangers. 2019 was een recordjaar voor het Turkse toerisme en een deel van de inkomsten komt van Nederlandse vakantiegangers. Zo is Turkije nu, na Spanje, de populairste vakantiebestemming. Zo populair zelfs dat het Griekenland, de traditionele nummer twee, heeft ingehaald!

Door de relatief lage prijzen voor goede hotels is het een geliefde bestemming. Zo geliefd zelfs dat het de afstand met de nummer 1 (Spanje) flink aan het inhalen is.

Ondanks de verhoogde prijs voor het visum is een gezin met twee kinderen nog steeds honderden euro’s goedkoper uit voor een vakantie naar Turkije vergeleken met Spanje.