Het weer in Turkije kan enorm verschillen doordat Turkije een gigantisch land is. In de gebieden aan de Egeïsche- en Middellandse zee heerst een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en zachte, natte winters. De gebieden aan de Zwarte Zee hebben natte, warme zomers en natte, koude winters.

Doordat er bergen dichtbij de kustlijn staan stroomt het mediterrane klimaat niet het binnenland in. Het binnenland van Turkije heeft een continentaal klimaat met grote temperatuurverschillen: in de winter kun je in sommige gebieden skiën, terwijl het er in de zomer makkelijk 40 graden Celsius wordt.

Over het algemeen kun je vanaf maart t/m november prima in Turkije verblijven. Je kunt ook in de winter naar Turkije toe, maar je hebt dan wel meer kans op neerslag.

Bekijk vakanties naar Turkije

Beste reistijd Turkije

De beste reistijd hangt af van waar je naartoe gaat en wat je wilt doen. Als je gaat skiën is de winter uiteraard het beste. Voor de kustgebieden en het binnenland geldt dat je het beste in het voor- en najaar kunt gaan. April, mei, juni, september en het begin van oktober zijn de perfecte maanden voor zowel een zon- als een actieve vakantie.

Kijk op bestereistijd.nl/turkije voor alle klimaat en weer info van Turkije of ga direct naar de beste reistijd van een van de onderstaande bekende plaatsen: