Bursa is een grote stad met ongeveer twee miljoen inwoners in het noordwesten van Turkije op zo’n drie uur rijden van Istanbul. De bekendste bezienswaardigheid is de grote Ulu Camii (moskee). Deze is gebouwd in 1396 door Yildirim. Hij had beloofd dat als hij de oorlog zou winnen, hij twintig moskeeën zou bouwen. Toen hij terugkwam van de gewonnen oorlog raadde zijn schoonzoon hem aan om niet twintig, maar één moskee te bouwen met twintig koepels. En zo geschiedde, de moskee heeft twintig koepels en is één van de grootste van zijn tijd. In de moskee staat een grote fontein war de mannen bij bidden en zich wassen. De fontein is tegenwoordig overdekt met een glazen koepel, maar vroeger was deze open en viel het regenwater in de fontein.

Bursa was de eerste hoofdstad van het Ottomaanse rijk dus het heeft een rijke geschiedenis. Voor een deel kun je dit nog terugzien in de architectuur van de stad, naast de moskee heeft Bursa een aantal interessante gebouwen.

Bursa ligt aan de voet van de Uludag (grote berg). Veel Turken gaan hier op feestdagen en in de weekenden picknicken. De leukste manier om op de Uludag te komen, is met de kabelbaan. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over Bursa, als het niet mistig is.