Turkije is een prachtig land op een kruispunt van culturen. Hier komt het westen samen met het oosten. Letterlijk, want Turkije ligt in zowel Europa als in Azië.

Sinds vele jaren is Turkije een geliefde bestemming voor Nederlanders en Belgen. De fijne zandstranden en helderblauwe zee gecombineerd met een aangenaam klimaat maakt Turkije ideaal voor een heerlijke vakantie. Bekijk de beste Turkije vakantie aanbiedingen.

Maar Turkije heeft meer; overal in het land vind je resten van oude beschavingen en het loont zeker om het binnenland in te trekken.

Algemene informatie

Bellen, sms’en en internetten
Verkeer en vervoer

Netspanning en apparatuur
Benodigde reisdocumenten
Valuta en pinnen
Reisadvies Turkije
Religie
Overnachten
Plaatsen

Weer en beste reistijd

Het weer in Turkije kan enorm verschillen doordat Turkije een gigantisch land is. De gebieden aan de Egeïsche- en Middellandse zee hebben een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en zachte, natte winters. De gebieden aan de Zwarte Zee hebben warme, natte zomers en koude, natte winters.

Lees meer over het weer in Turkije en wat de beste reistijd is

Prachtige bezienswaardigheden in Istanbul!

Istanbul is de grootste stad van Turkije en vormt het economisch, cultureel en historische hart van het land. Wat heel bijzonder is, is dat Istanbul op twee continenten ligt: zowel in Europa als in Azië. Het hart van de stad ligt in Europa, evenals de grootste bezienswaardigheden. De rivier de Bosporus deelt de stad in twee en de huizen aan de rivier behoren tot de duurste ter wereld.

Ballonvaart over Cappadocië

Eén van de mooiste dingen om te doen in Cappadocië is een ballonvaart. Je vertrekt in het holst van de nacht en ziet vanuit de ballon de zon opkomen. Lees meer over deze ballonvaart.