Dit zijn de actuele regels die ook nog gelden voor 2020

Regelmatig veranderen de Turkse autoriteiten de regels voor het verkrijgen van een visum voor Turkije. Ook nu zijn de regels weer veranderd. Hier kun je lezen wat de nieuwe regels sinds oktober 2015 zijn. Deze regels zijn van toepassing op alle nationaliteiten die een visumplicht voor Turkije kennen.

Bekijk ons artikel waarom je verschillende regels op internet en bij de reisbureau’s zoals Corendon of Tui vindt.

Op het visum staat de ingangsdatum van het visum. Vanaf 1 januari 2015 moest het reisdocument 240 dagen geldig zijn vanaf de ingangsdatum van het visum. Dit is nu dus weer gewijzigd. Als je vaker met hetzelfde visum naar Turkije reist moet je ervoor zorgen dat je paspoort of idkaart elke keer tenminste 180 dagen geldig (bijna 6 maanden geldig) is, zodra je Turkije betreedt.

Is jouw paspoort meer dan 180 dagen geldig? Klik hier om het direct te weten te komen.

Geldigheid idkaart

Ondanks dat Turkije niet bij de EU hoort mag je hier wel met je Nederlandse identiteitskaart naartoe reizen. Je idkaart moet nog minimaal 180 dagen (bijna 6 maanden) geldig zijn op de dag van aankomst in Turkije. Bekijk of je idkaart niet te kort geldig is voordat je een visum aanvraagt: controleer geldigheidsduur idkaart

Als je jonger bent dan 18 jaar dan is je identiteitskaart 5 jaar geldig. Voor personen ouder dan 18 is de idkaart 10 jaar geldig.

Geldigheid paspoort

Je paspoort moet nog minimaal 180 dagen (bijna 6 maanden) geldig zijn op de dag van aankomst in Turkije. Bekijk of je paspoort niet te kort geldig is voordat je een visum aanvraagt: controleer geldigheidsduur paspoort

Spoed of noodpaspoort

Is je paspoort of idkaart te kort geldig? Vraag dan op tijd een nieuwe aan via je eigen gemeente. Als je vakantie naar Turkije al snel is, dan kun je soms nog een spoedpaspoort aanvragen.

Wanneer een nieuw paspoort of idkaart via de gemeente niet meer mogelijk is dan kun je bij de marechaussee een noodpaspoort ontvangen. Dit paspoort kun je nog dezelfde dag ontvangen op het vliegveld waar vandaan je vertrekt. Bel het gratis nummervan de marechaussee 0800-1814 voor meer informatie.

Heb je al een visum ontvangen?

Je kunt gewoon naar Turkije reizen. Als je later nog een keer naar Turkije reist met hetzelfde visum dan moet je erom denken dat je paspoort of idkaart dus nog minimaal 180 dagen geldig is op de dag van aankomst in Turkije.

Visum Turkije nodig?

Klik hier om direct je visum voor Turkije aan te vragen

Voor 23:00 uur besteld is vandaag ontvangen. En vertrek je binnen 2 dagen dan ontvang je het visum binnen 10 minuten tot maximaal 1 uur van ons, zonder extra kosten.