Dit zijn de actuele regels die ook nog gelden voor 2018

Regelmatig veranderen de Turkse autoriteiten de regels voor het verkrijgen van een visum voor Turkije. Ook nu zijn de regels weer veranderd. Hier kun je lezen wat de nieuwe regels sinds oktober 2015 zijn. Deze regels zijn van toepassing op alle nationaliteiten die een visumplicht voor Turkije kennen.

Bekijk ons artikel waarom je verschillende regels op internet en bij de reisbureau’s zoals Corendon of Tui vindt.

Het paspoort of idkaart dat je gebruikt voor je vakantie naar Turkije moet nu tenminste 180 dagen geldig zijn vanaf de dag dat je aankomt in Turkije.

Op het visum staat de ingangsdatum van het visum. Vanaf 1 januari 2015 moest het reisdocument 240 dagen geldig zijn vanaf de ingangsdatum van het visum. Dit is nu dus weer gewijzigd. Als je vaker met hetzelfde visum naar Turkije reist moet je ervoor zorgen dat je paspoort of idkaart elke keer tenminste 180 dagen geldig is, zodra je Turkije betreedt.

Is jouw paspoort meer dan 180 dagen geldig? Klik hier om het direct te weten te komen.

Heb je al een visum ontvangen?

Je kunt gewoon naar Turkije reizen. Als je later nog een keer naar Turkije reist met hetzelfde visum dan moet je erom denken dat je paspoort of idkaart dus nog minimaal 180 dagen geldig is op de dag van aankomst in Turkije.

 

Visum Turkije nodig?

Klik hier om direct je visum voor Turkije aan te vragen

Voor 23:00 uur besteld is vandaag ontvangen. En vertrek je binnen 2 dagen dan ontvang je het visum binnen 10 minuten tot maximaal 1 uur van ons, zonder extra kosten.