In Antalya vind je vele mooie bezienswaardigheden. Wij hebben de mooiste op een rijtje gezet.

1. Kaleici

Uitzicht over de oude stad Kaleici

Kaleici is de eeuwenoude binnenstad van Antalya. Het kenmerkt zich door kleine straatje en prachtige Ottomaanse huizen. Vroeger woonde iedereen binnen de stadsmuren en pas vanaf de moderne tijd werd er buiten de muren gebouwd.

In Kaleici kun je genieten van typisch Turks eten en inkopen doen bij een van de kleine winkels.

2. Antalya Museum

Antalya museum

Het Antalya Museum is een van de grootste musea van Turkije en heeft een enorme collectie archeologische vondsten. Het Antalya museum heeft een oppervlakte van maar liefst 7000 vierkante meter waarop ongeveer 5000 werken tentoongesteld staan.

3. Düden watervallen

Düden watervallen

De Düden watervallen vallen op een hoogte van ongeveer 20 meter naar beneden in de zee. Je kunt ze bekijken vanaf het land of per boot. Met de boot vaar je naar de watervallen en voel je het machtige water op je spetteren!

4. Hadrianuspoort

Hadrianuspoort in Antalya

 

De Hadrianuspoort in het centrum van Antalya werd gebouwd ter ere van keizer Hadriaan, die in het jaar 130 na Christus een bezoek bracht aan de stad. De poort is goed bewaard gebleven omdat deze eeuwenlang door muren omsloten was en niet werd gebruikt.

5. Winkelcentrum TerraCity

TerraCity in Antalya

Als je graag wilt shoppen in Antalya is winkelcentrum TerraCity een echte aanrader! Met maar liefst 150 winkels slaag je hier altijd.

In TerraCity vind je winkels in verschillende prijsklassen, van de bekende High Street merken tot de wat duurdere winkels.

6. Raften

Raften in Koprulu Kanyon

Vanuit Antalya kun je een raftingtrip boeken. Met een bus wordt je naar de Koprulu Kanyon gebracht. Hier stap je met je mederafters op een rubberboot en vaar je over de rivier. Op sommige plekken wordt gestopt om te zwemmen of van de rotsen af te springen.

De rivier stroomt niet heel snel en daarom is het zeer geschikt voor mensen die nog niet eerder hebben geraft.

7. Perge

Uitzicht over Perge in Antalya

Op zo’n 15 kilometer ten oosten van Antalya vind je de antieke stad Perge. Perge was een van de grootste en rijkste steden van de oudheid en is prachtig bewaard gebleven. Je vindt er onder andere resten van de Agorga (het marktplein), een badhuis en een amfitheater.

8. Haven van Antalya

Oude haven van Antalya

Antalya beschikt over een oude, kleine haven waar tegenwoordig de traditionele Gülets (Turkse houten boten) en rondvaartboten afmeren. Vanuit de haven kun je een boottocht boeken naar bijvoorbeeld de watervallen of langs de prachtige baaien rondom Antalya.

9. Antalya Aquarium

Een duiker in het aquarium van Antalya

Het Aquarium van Antalya is een echte aanrader als je met kleine kinderen op vakantie bent. Er zijn prachtige thema aquaria van bijvoorbeeld de Indische Oceaan, de Rode Zee en de Atlantische Oceaan. Een van de aquaria heeft zelfs een gezonden vliegtuig uit de eerste wereldoorlog!

10. Bazaar

Lantaarns op de bazaar in Antalya

Op de oude bazaar kun je heerlijk geurende kruiden en specerijen kopen, zongerijpt fruit, kleurige groenten en natuurlijk de standaard souvenirs zoals horloges, tassen en nepkleding.