Het vliegtuig is een populair vervoersmiddel, maar toch blijft de auto nummer 1 vervoersmiddel voor de zomervakantie. Ook richting Turkije zijn er genoeg vakantiegangers die een roadtrip van hun reis maken. De reis is immers onderdeel van de voorpret.

Het uitstippelen van de route, geen zorgen over het maximum gewicht van je bagage zoals bij een vliegreis en kunnen stoppen wanneer je wilt. Met een beetje doorrijden kun je binnen 2 tot 3 dagen al in Turkije zijn, maar je kunt er ook langer voor uittrekken en er een week over doen met extra stops.

Aan jou de keuze! Maar heb je een goede autoverzekering mocht er onderweg iets gebeuren?

Autoverzekering voor je autovakantie

Groene kaart voor auto verzekering papieren

Met een auto ben je verplicht om ook een verzekering voor je voertuig te hebben. Als je een autoverzekering hebt, dan heb je ook een zogenoemde ‘groene kaart’ van je autoverzekeraar. Dit is een geldig internationaal verzekeringsbewijs en is in bijna alle landen geldig.

Landen waar je groene kaart niet geldig is, staan doorgestreept op de kaart. Hoewel het niet verplicht is om in ieder land deze kaart in je dashboard op te bergen, is het wel fijn om hem mee te nemen. Noteer ook belangrijke verzekeringsgegevens en een alarmnummer voor als je pech of schade krijgt.

Pechhulp

Auto wordt weggesleept door een sleepwagen

Panne onderweg naar Turkije, daar zit je niet op te wachten. Kijk goed of in de polisvoorwaarden van je autoverzekering ook pechhulp is opgenomen. Dit is namelijk niet standaard bij iedere verzekering.

Je kunt je autoverzekering uiteraard wel uitbreiden met pechhulp. Zo weet je zeker dat als er tijdens je autoreis iets gebeurt, je snel wordt geholpen en kosten voor bijvoorbeeld vervangend vervoer zijn gedekt.

Prijzen autoverzekering

Wil je de prijs bekijken van een autoverzekering en controleren of je misschien je autoverzekering nog moet aanpassen en uitbreiden? Met pechhulp, een inzittendenverzekering, Allrisk of iets anders? Check het bij je verzekeraar.