De Telegraaf plaatste vandaag een artikel over problemen met het opleveren van het nieuwe beveiligingssysteem op Schiphol. Hierdoor kunnen de aankomende zomer lange wachtrijen ontstaan tijdens de controles.

De krant heeft een planning ingezien die voor de aannemers was bedoeld. Hierin staat aangegeven dat het project op 15 april klaar had moeten zijn. Dit is nu uitgesteld naar 3 juni, aldus een woordvoerder van Schiphol. De luchthaven geeft zelf aan dat er geen sprake is van een vertraging.

Niet klaar voor de zomer

Op dit moment kan Schiphol nog niet aangeven hoe de drukte met controles in de zomer opgevangen kan worden als het nieuwe beveiligingssysteem dan nog niet getest is.

Met dit nieuwe systeem zou er minder personeel nodig zijn en moeten de controles sneller verlopen, maar omdat dit nog niet goed werkt zal er extra personeel aanwezig zijn en kunnen de wachtrijen oplopen.

Schiphol had 7 weken in de planning opgenomen om het beveiligingssysteem te testen en personeel in te werken. Door de uitloop van het project zal dit niet lukken voor de zomer.