Volgende week ben ik jarig en dan ga ik met de hele familie karten en uit eten. Ik wil al jaren een keertje karten maar ik vond het steeds te duur. Nu verwen ik mezelf voor m’n 27ste verjaardag en gaan we gezellig over de baan scheuren!

Gelukkig heb ik inmiddels wat ervaring opgedaan: het animatieteam van ons hotel in Kundu (het hotelgebied van Antalya) kwam gisteren aan ons zonnebedje staan met de vraag of we mee gingen karten. Natuurlijk!! Nadat ik mijn familie had ingelicht dat ik alvast wat ging oefenen voor volgende week (vonden ze niet integer ;-) ) en we onze badkleding hadden verwisseld voor een korte broek, t-shirt en schoenen, gingen we met een groepje van 10 personen in een busje naar een kartbaan dichtbij het vliegveld van Antalya.

Slecht voor mijn ego

De kartbaan is natuurlijk buiten (dat kan prima met ongeveer 300 dagen zon per jaar) en we mochten direct plaatsnemen in een kart. We kregen een beknopte uitleg (rechts is gas, links is remmen), een soort bokshelm op ons hoofd en we mochten gaaaaaan! Geweldig!

De baan was niet heel groot (ik had er nog nooit een gezien, maar mijn wederhelft die een stuk vaker heeft gekart vond hem enigszins aan de kleine kant) maar er waren gave bochten, een heuveltje en een recht stuk om vooral heel veel gas te geven. Het was direct duidelijk wie er eerder hadden gekart en voor wie het de eerste keer was.

Waar ik nog een paar keer flink slipte en nog aan het uittesten was hoe je zo hard mogelijk door de bochten kon komen, reden er een aantal mannen (waaronder mijn lief) al hard rond. Ze haalden elkaar binnendoor in en sneden de bochten prachtig aan. Ik werd ondertussen aan alle kanten ingehaald en dat deed mijn ego geen goed!

Blokkeren tot aan de finish

Na een paar rondjes uitproberen gingen we tegen elkaar racen: ik werd al snel ingehaald, maar mijn vriend ging iedereen voorbij. Ik was supertrots! Ondertussen ging ik over op een andere tactiek: ik liet me niet meer inhalen. Er waren geen regels betreft beuken maar toen een oudere, Nederlandse man (die in zijn vrije tijd graag weekenden oorlogje speelt met zijn maten, zijn grote hobby) mij wilde inhalen gooide ik mijn kart er op het laatste moment een stukje voor en tikte ik hem van de baan. Hij maakte een prachtige slip en mijn vriend, die er op dat moment aankwam om ons een ronde in te halen, kon nog net uitwijken. Pff daar had ik er één mooi afgeschud.

De race was bijna ten einde en echt niet dat ik mijn vriend me een extra ronde liet inhalen! Ook bij hem zorgde ik ervoor dat hij me niet kon inhalen en ik scheurde met zoveel mogelijk snelheid door de bochten. Ik redde het tot de finish!

Hoeveel kostte het karten ons?

Er zijn verschillende kartbanen in Antalya en het is natuurlijk een superleuk uitje om te doen als je van racen houdt. Wij betaalden 20 euro per persoon voor ongeveer een kwartier karten met vervoer van- en naar de kartbaan. Elk volgende kwartier kostte tien euro en we vonden het zo leuk dat we allebei drie keer hebben gekart. Het kostte voor ons dus 40 euro per persoon, maar nu heb ik wel alvast wat oefeningen gehad voor mijn verjaardag volgende week!