Voor iedere Nederlander en Belg die naar Turkije reist (of dat nou voor zaken is of met het doel om vakantie te vieren) is het visum voor Turkije verplicht.

Het visum is geldig voor een periode van 180 dagen (ongeveer een half jaar). In deze periode mag u maximaal 3 maanden achtereenvolgend in Turkije verblijven. Wilt u langer dan 3 maanden naar Turkije reizen, omdat u bijvoorbeeld een lange rondreis maakt of gaat overwinteren, dan kunt u het beste contact opnemen met het Turkse consulaat in Nederland of België.

Visum Turkije verplicht voor kinderen en baby’s

Kinderen en baby’s hebben ook een visum nodig. Op dit visum kunt u de gegevens van het kind invullen, samen met de gegevens van zijn of haar paspoort of identiteitskaart.

Als u met uw eigen kinderen reist dan dient u de voornaam van de vader en/of de moeder, zoals vermeld op het reisdocument, in te vullen bij het invulveld “voornaam vader” of “voornaam moeder.” Dit hoeft overigens alleen als het meereizende kind minderjarig (jonger dan 18 jaar) is.