Het online visum Turkije is in het begin van 2014 ingevoerd om het papieren visum op het vliegveld te vervangen. Zoals reeds aangekondigd door de Turkse autoriteiten is het sinds 1 november 2014 niet meer mogelijk om een visum op het vliegveld in Turkije te kopen.

De Turkse overheid had voor de invoering van het elektronisch visum een overgangsperiode ingesteld tot 1 november 2014, waarbij het zowel mogelijk was om het visum vooraf online te kopen of om deze bij aankomst op het vliegveld in Turkije aan te schaffen.

Doordat de Turken het e-visum invoerden als besparing en het in eerste instantie al vanaf 1 april 2014 wilden verplichten, was er qua personeel niet gerekend op veel mensen die het visum alsnog op het vliegveld zouden kopen. Dit leidde tot lange rijen waarbij reizigers soms wel 2 uur moesten wachten voordat hun vakantie kon beginnen.

Visum nodig voor Turkije

Sinds 1 november 2014 is het niet meer mogelijk om het visum op de luchthaven te kopen en is het verplicht om het visum vooraf online aan te schaffen. Via TurkijeVisum.nl kunt u het visum eenvoudig en snel aanvragen.

Vraag direct uw visum Turkije online aan