De geldigheid van het visum Turkije is 180 dagen (dus ongeveer een half jaar). Binnen deze periode mag u maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Dit mogen meerdere reizen zijn binnen 180 dagen, zolang het totaal opgeteld niet meer dan 90 dagen zijn.

U kunt het visum aanvragen als u een paspoort of identiteitskaart heeft. Het paspoort en de idkaart moeten nog minimaal 180 dagen geldig zijn, na de ingangsdatum van het visum of op de dag dat u in Turkije aankomt. Bereken hier de minimale geldigheidsduur van uw legitimatiebewijs.

Het visum is geldig vanaf de datum die u invult bij de aanvraag. U hoeft niet exact op dezelfde datum in Turkije aan te komen. Zolang u maar niet eerder dan de ingangsdatum van het visum aankomt, anders is het visum nog niet geldig.

Als u vaker binnen een half jaar op vakantie gaat dan kunt u hetzelfde visum nogmaals gebruiken. Voorwaarde is wel dat u met dit visum maximaal 90 dagen (alle reisdagen opgeteld) in Turkije verblijft. Daarnaast dient uw paspoort of idkaart nog minimaal 180 dagen geldig te zijn op de dag van aankomst in Turkije.

Visum Turkije geldigheid bij verblijf van meer dan 90 dagen

Als u langer dan deze 90 dagen wilt blijven, omdat u bijvoorbeeld gaat overwinteren, dan is het visum van TurkijeVisum.nl niet geschikt voor u. U kunt dan het beste contact opnemen met het Turkse consulaat in Nederland of België.

Visum Turkije vervalt tijdens uw verblijf

Als u op reis naar Turkije gaat en uw visum vervalt in de periode dat u op vakantie bent dan dient u een nieuw visum aan te schaffen dat ten laatste ingaat op de datum dat u in Turkije arriveert.

Bijvoorbeeld: u heeft een visum aangeschaft met ingangsdatum 1 juni. Deze is dan geldig tot 27 november. Stel dat u een tweede vakantie naar Turkije heeft geboekt van 21 tot 29 november. Uw visum vervalt op 27 november, dus tijdens uw reis. In dit geval moet u een nieuw Turkije visum aanvragen.

In bovenstaand voorbeeld dient het visum uiterlijk 21 november in te gaan. Het visum is uw toegangsbewijs voor Turkije en wordt bij aankomst in het land gecontroleerd en gestempeld.