Via onze website kunt u snel, gemakkelijk en betrouwbaar een visum voor uw volgende vakantie naar Turkije aanschaffen. Een digitaal visum is verplicht als u van plan bent om naar Turkije te reizen. In drie eenvoudige stappen ontvangt u uw visum:

Stap 1: vul de benodigde gegevens in

U vult al uw gegevens in op het aanvraagformulier. U dient de gegevens in te vullen zoals deze in uw paspoort of op uw identiteitskaart staan.  U vult de officiële voornaam of voornamen in, de achternaam, de geboortedatum, geboorteplaats en een aantal andere persoonlijke gegevens. Deze gegevens hebben wij nodig om het visum voor u te kunnen aanvragen. De gegevens worden op het visum vermeld en worden op de luchthaven door de Turkse autoriteiten gecontroleerd op juistheid.

Naast uw persoonlijke gegevens vult u ook de aankomstdatum in. Dit is de datum dat het visum ingaat en hoeft niet perse overeen te komen met de datum dat u in Turkije aankomt: u mag het visum ook eerder laten ingaan. Wij raden u aan om het visum altijd een dag eerder in te laten gaan. Reisorganisaties veranderen regelmatig de vluchttijden, waardoor het kan voorkomen dat u al een dag eerder in Turkije bent dan aanvankelijk gepland was.

Het visum later laten ingaan dan uw aankomstdatum in Turkije mag niet. Uw visum is dan immers nog niet geldig en u kunt het visum dan niet gebruiken.

Uw visum is gedurende 180 dagen geldig. In deze periode mag u zo vaak als u wilt naar Turkije reizen, zolang dit niet langer dan negentig dagen achtereen is. Wilt u langer dan negentig dagen naar Turkije dan kunt u geen digitaal visum gebruiken; u dient dan contact op te nemen met het Turkse consulaat.

Als uw visum verloopt in de periode dat u in Turkije bent (u gaat bijvoorbeeld vaker naar Turkije op vakantie en de 180 dagen geldigheid gaat voorbij terwijl u in Turkije bent) dan dient u vooraf een nieuw visum aan te schaffen. U kunt het visum dat verloopt in Turkije dan niet voor deze reis gebruiken.

Wij nemen uw gegevens niet handmatig over. Uw gegevens zijn beveiligd en worden als een pakket doorgestuurd naar de Turkse overheid. Daardoor kunnen wij uw gegevens niet op juistheid controleren, u dient zelf uw gegevens goed te controleren voor u deze aan ons opstuurt. Wijziging is na ontvangst van het visum niet meer mogelijk: u dient een nieuw visum aan te vragen als er onjuistheden op staan. Dat is natuurlijk zonde, dus controleer uw gegevens goed!

Stap 2: betaal uw visum

Als u alle gegevens hebt ingevuld en deze hebt gecontroleerd dan kunt u alle ingevulde gegevens naar ons opsturen. Wij vragen het visum aan als wij de betaling van u hebben ontvangen of als u hebt gekozen voor betaling achteraf via een factuur.

U kunt bij ons op verschillende manieren betalen: via iDeal, Mister Cash, PayPal, Sofort, creditcard, bankoverboeking of via een factuur achteraf.

Als u betaald via iDeal, Mister Cash, PayPal, Sofort, creditcard of per bankoverboeking betaald u 39,95 euro per visum. Voor betaling per factuur achteraf rekenen wij een toeslag van drie euro omdat wij hiervoor extra kosten maken.

Een toeslag rekenen wij ook als u kiest voor betaling per post. Normaal krijgt een visum na aanvraag per email toegestuurd en dient u deze zelf uit te printen. Vindt u het fijner om het visum per post thuis gestuurd te krijgen of beschikt u niet over een printer, dan kunt u kiezen voor bezorging van het visum in uw brievenbus. Hiervoor betaald u drie euro in totaal, ongeacht het aantal visa dat u besteld: wij kunnen immers alle visa in één envelop stoppen.

Uw visa sturen wij dezelfde dag nog toe. Meestal heeft u het visum dan binnen één tot twee dagen in huis, maar natuurlijk zijn wij afhankelijk van de postbezorger. Mocht u vijf dagen na bestelling uw visum nog niet per post hebben ontvangen, neemt u dan alstublieft contact met ons op.

Stap 3: ontvang uw visum en geniet van uw vakantie!

Als wij de gegevens van u hebben ontvangen vragen wij het visum aan. Als u op maandag t/m vrijdag voor 23:00 uur besteld da ontvangt u nog dezelfde dag het visum van ons in uw mailbox. Als u ’s ochtends besteld hoeft u niet te wachten tot na 23:00 uur voor u uw visum ontvangt: in de meeste gevallen ontvangt u uw visum binnen twee uur na aanvraag, afhankelijk van de drukte. In het weekend leveren wij de visa binnen 24 uur na uw aanvraag.

Bij spoed krijgt uw aanvraag voorrang. Als wij zien dat u binnen twee dagen vertrekt dan zetten wij uw visumaanvraag voor de andere bestelde visa. Wij zorgen ervoor dat u altijd uw visum op tijd ontvangt. Voor een spoedvisum rekenen wij geen toeslag.

U dient het visum uit te printen en mee te brengen op uw reis naar Turkije. In Turkije zal uw visum worden gecontroleerd aan de hand van uw paspoort of identiteitsbewijs, waarna u kunt genieten van een heerlijke vakantie. Fijne reis!