De laatste tijd zijn er veel klachten over tussenpersonen die visa voor Turkije leveren: via sommige websites wordt een nepvisum geleverd of wordt er een paar honderd euro voor een visum gerekend. Let dus goed op en schaf een visum aan via een betrouwbare website.

Welke onkosten maken wij?

Het visum voor Turkije kost $20,70. Afhankelijk van de wisselkoers (op dit moment is de koers van de dollar erg hoog) is dat ongeveer €19. Via TurkijeVisum.nl kost het visum €39,95 en kun je het visum in de Nederlandse taal aanvragen en betalen op vertrouwde wijze met iDeal.

Wij rekenen dit bedrag omdat wij naast de kosten voor het visum ook kosten hebben voor onder andere personeel, BTW, belastingen, transactiekosten, voor de website en voor de beveiliging van de persoonlijke gegevens.

Op dit moment zijn er vele websites waar het visum gekocht kan worden. Waar moet je op letten om te zorgen dat je het officiële visum krijgt via een betrouwbare website voor een redelijke prijs?

Let op onafhankelijke beoordelingen

TurkijeVisum.nl levert het officiële visum voor Turkije. Wij waren de eerste Nederlandse aanbieder en hebben al aan meer dan 100.000 reizigers het visum geleverd. Al deze mensen hebben de mogelijkheid om ons te beoordelen via een extern bedrijf, zodat de onafhankelijkheid van de beoordelingen gewaarborgd is. Zo kunnen wij geen negatieve beoordelingen verwijderen of zelf nep beoordelingen invullen.

Inmiddels hebben 1181 personen ons beoordeeld en daarvan beveelt maar liefst 98% ons aan. Gemiddeld waarderen zij onze website met een 9.4, een 9.5 voor de levertijd en een 9.5 voor betrouwbaarheid. Je kunt er dus vanuit gaan dat TurkijeVisum.nl een betrouwbaar bedrijf is.

Een goede prijs voor het visum

Via sommige websites kun je het visum voor een prijs tussen de €19 en €21 kopen. Dit is goedkoper dan via TurkijeVisum.nl, maar is niet betrouwbaar: het visum op zichzelf kost al zo’n 19 euro en met de kosten die erbij komen is het niet mogelijk om veilig een visum te kopen voor zo’n lage prijs.

Naast bedrijven met zulke lage prijzen, zijn er ook websites die het visum voor veel hogere prijzen aanbieden. Wij horen van klanten veel klachten over visumcentrale, waar vooral reizigers van Neckermann terecht komen. Op hun website lijkt het alsof je een laag bedrag voor het visum betaald, maar eigenlijk moet je de bedragen optellen en dan kom je op een bedrag van €46,83 per visum uit. Niet zo goedkoop dus! Daarnaast ontvang je het visum pas na twee werkdagen.

Sommige websites maken het helemaal bont: daar betaal je honderden euro’s voor een visum. Laatst kregen we een heel sneu bericht van mensen die maar liefst 300 euro voor een visum hadden betaald en niets hadden ontvangen. Ze waren meer kwijt aan de visa dan aan de vakantie!

Samenvattend

Let goed op als je een visum koopt: is de prijs redelijk? Lijkt het te mooi om waar te zijn, dan is dat het meestal ook. Daarnaast lever je erg persoonlijke en gevoelige gegevens aan en moeten deze goed beveiligd worden.

Kijk naar de beoordelingen die een website krijgt: zijn deze onafhankelijk en wat voor cijfer heeft een website? Kun je makkelijk contact opnemen met de aanbieder? Wordt er een KVK nummer en BTW nummer vermeldt?

Dit zijn allemaal zaken die je makkelijk kunt controleren en waardoor je goed kunt beoordelen of een website betrouwbaar is.