Deze herfstvakantie is er een enorme run op vakanties naar Griekenland en Turkije. In Nederland is het al tijden wisselvallig en koud terwijl het in Turkije dagelijks nog rond de 27 graden en heerlijk zonnig is!

Nederland is uit de crisis, mensen hebben weer geld om tussendoor op vakantie te gaan en vanwege de onrust in Turkije liggen de prijzen voor een vakantie, ook naar de rustige badplaatsen, relatief laag. Daardoor is een weekje herfstvakantie in Turkije ook te betalen voor gezinnen met kinderen. Boeken dus! Maar waar kun je dan het beste naartoe gaan? Waar krijg je het meeste waar voor je geld en ben je verzekerd van mooi weer? Wij helpen je.

Zo zuidelijk mogelijk

Langs de hele Turkse kust vind je badplaatsen. Zo liggen Izmir en Kusadasi wat noordelijker aan de westkust, terwijl Alanya en Side aan de Turkse zuidkust liggen. Als we kijken naar de weersverwachting voor volgend weekend valt op dat het in Kusadasi ongeveer 24 graden met bewolking wordt terwijl je in Side op het strand nog met 30 graden ligt.

Om zo zeker mogelijk van mooi weer te zijn, raden wij je aan om een vakantie te boeken naar een van de badplaatsen aan de zuidkust zoals Side, Alanya, Antalya of Kemer.

Kosten voor een last-minute

Natuurlijk is een vakantie in een schoolvakantie een stuk duurder dan wanneer je de mogelijkheid hebt om buiten de schoolvakanties op reis te gaan. Daarnaast zijn bijna alle vakanties al uitverkocht vanwege de enorme vraag.

Wij hebben gezocht naar All-Inclusive vakanties voor een gezin van twee ouders en twee kinderen met vertrek op zaterdag 17 oktober. Bij Tui (Arke), Sunweb en Neckermann is boeken niet meer mogelijk. Via Corendon zijn er nog enkele opties beschikbaar: zo vier je voor een bedrag van 743 euro per persoon vakantie in een drie sterren hotel in Alanya en voor het forse bedrag van 1.624 euro per persoon zit je in een vijf sterren hotel in Antalya.

Visum voor het hele gezin

Als je toch nog besluit om een heerlijke reis naar Turkije te boeken, vergeet dan niet om een visum aan te vragen. Een visum is verplicht voor iedereen in je reisgezelschap, dus ook voor kinderen en baby’s. Via TurkijeVisum.nl kun je eenvoudig een visum voor het hele gezin aanvragen en wij zorgen voor de snelste levering. Als je voor 23.59 uur besteld zorgen wij ervoor dat je het visum nog dezelfde dag per e-mail ontvangt.