Binnenkort gaan we velen van ons lekker op vakantie naar het buitenland. Sommigen gaan lekker ver weg naar een tropisch land en anderen willen juist liever dichterbij huis op vakantie gaan, maar toch naar het buitenland. Is dit het geval bij jou? Dan is op vakantie naar Turkije gaan een goede optie. Turkije ligt namelijk op een afstand van ongeveer 4 uur vliegen vanaf Nederland.

Wil je weten wat je allemaal in dit heerlijke land kunt doen? Het komt dan goed uit dat je bij dit artikel terecht bent gekomen, want wij zullen je hier meer over vertellen. Ben je al benieuwd? Lees dan snel verder!

Accommodatie in Turkije

Als je op vakantie gaat wil je dat het liefst zo makkelijk en efficiƫnt mogelijk regelen. Kies je ervoor om naar Turkije te gaan? Dan kun je lekker op vakantie naar Turkije met FTI. Bij FTI kun je gebruik maken van mooie aanbiedingen. Daarnaast kun je er ook je verblijfplaats regelen.

Heb je geen idee wat tophotels zijn waar je kunt verblijven als je naar Turkije gaat? Geen probleem! Een top hotel in Turkije is Aquaworld Belek. Dit is een vijf-sterren hotel waar je zorgeloos kunt genieten van je vakantie. Daarnaast kun je er ook gebruik maken van sportfaciliteiten.

Wil je de hele dag lekker kunnen zwemmen op vakantie? Dan is het Long Beach Resort & Spa hotel helemaal iets voor jou! Daarnaast kun je er lekker ontspannen en is het toegankelijk voor jonge- en oude mensen. De meest waanzinnige optie is het Goldcity hotel. Dit hotel heeft een beroemd badplaats en is gebouwd op een heuvel. Het uitzicht is dan ook adembenemend.

Populaire plekken in Turkije

Een plek waar je naartoe moet als je naar Turkije gaat is Alanya. Deze plek trekt veel toeristen aan, vanwege de badplaats en de mooie smalle straatjes. Daarnaast kun je lekker winkelen in Alanya en prachtige Turkse goederen aanschaffen. Als je trek hebt, kun je er terecht bij luxe restaurantjes.

Als je meer van de zon en de zee houdt, dan is het dorpje Kemer een goede optie om naartoe te gaan. Je kunt er genieten van verse vis of zwemmen in de baaien. Daarnaast kun je er op excursie naar het Olympos Beydaglari National Park.

Wanneer je naar Belek gaat, zul je echt het gevoel hebben alsof je op een vakantieoord bent. Zo zijn er de meest luxueuze hotels te vinden en kun je er golf spelen. Voor het ultieme vakantiepakket kun je het beste naar Side gaan. Je kunt er kiezen uit verschillende all-inclusive resorts, lekker naar het strand gaan en historische monumenten bekijken.

Genieten van culinaire gerechten

Dit artikel kon niet afgesloten worden zonder even in te gaan op populaire culinaire Turkse gerechten. In Nederland kun je genieten van Turkse hapjes, maar voor de ultieme ervaring, is het proeven van Baklava, Turkse visgerechten, zeevruchten en Adena een absolute must.

Kortom, als je naar Turkije gaat zul je zeker kunnen genieten van luxe hotels, resorts en prachtige uitzichten. Daarnaast is het een must om te genieten van traditionele Turkse gerechten als je in het land bent.