Amerikanen die naar Turkije willen reizen ontvangen voorlopig geen visum meer. Ook Turken die naar de Verenigde staten willen gaan krijgen op dit moment geen visum meer. Door een diplomatiek geschil is besloten de visumverstrekking aan beide kanten te stoppen.

“Recente gebeurtenissen dwingen de Amerikaanse regering ertoe om de toewijding van de Turkse overheid aan de veiligheid van Amerikaans ambassadepersoneel opnieuw te beoordelen”, zo schrijft de ambassade in Ankara in een verklaring.

De landen liggen met elkaar overhoop sinds een medewerker van het Amerikaanse consulaat in Istanbul werd opgepakt.  Het gaat om Metin Topuz, schrijven Turkse staatsmedia, een Turkse burger die vorige week woensdag werd opgepakt op verdenking van terrorisme. De Turkse aanklager brengt Topuz in verband met de organisatie van de geestelijke Fethullah Gülen, die volgens de regering-Erdogan achter de mislukte coup van vorige zomer zat.

Totdat dit geschil is opgelost is het niet mogelijk om via onze website een visum voor Turkije voor Amerikanen aan te vragen.