Hoelang moet mijn paspoort of idkaart geldig zijn?

Update: er gaan verschillende regels rond op internet en bij de reisbureau’s. Bekijk ons artikel waarom dit is en welke regels nou de juiste zijn.

Om voor een visum in aanmerking te komen dient uw paspoort of idkaart nog minimaal 180 dagen (6 maanden) geldig te zijn na ingang van het visum voor Turkije.

Ik heb al een visum
Als u al een Turks visum hebt en u wilt nogmaals naar Turkije reizen dan dient uw paspoort nog minimaal 180 dagen (6 maanden) geldig te zijn op de dag van aankomst in Turkije.

Is mijn paspoort lang genoeg geldig?
Het kan lastig zijn om te berekenen hoelang 180 dagen precies is. Wij hebben een berekentool waarmee je gemakkelijk direct kunt zien tot hoelang je paspoort geldig moet zijn.

Ga naar de rekentool.

Hoe lang is mijn visum voor Turkije geldig?

Als u een visum aanvraagt, vult u de ingangsdatum in. Vanaf deze ingangsdatum is het visum 180 dagen (ongeveer een half jaar) geldig. De ingangsdatum en de verloopdatum van het visum staan op het visum.

Binnen de periode dat het visum geldig is, kunt u zo vaak naar Turkije reizen als u wilt. Gaat u dus binnen 180 dagen meerdere malen naar Turkije op reis? Dan kunt u gewoon het visum hergebruiken en hoeft u geen nieuw visum te kopen.

Mocht het visum verlopen in de tijd dat u in Turkije bent (bijvoorbeeld: u gaat van 1 juni tot en met 8 juni naar Turkije, maar het visum verloopt op 3 juni) dan dient u wel een nieuw visum aan te schaffen voor vertrek naar Turkije.