Wij krijgen dagelijks veel vragen over wat nou de juiste regels zijn om naar Turkije te kunnen met een paspoort of identiteitskaart. Er gaan meerdere regels rond op internet en ook de reisbureau’s zoals Corendon, Tui en de ANWB zijn verschillend in de informatie over de regels. Waarom zijn er verschillende regels in omloop?

De 8 maanden regel

Op 1 januari 2015 had Turkije een nieuwe regel ingevoerd waarbij je paspoort en idkaart nog minimaal 60 dagen extra geldig moest zijn na afloop van het visum. In totaal moest je legitimatie dus minimaal 8 maanden zijn. In de zomer van vorig jaar is dit afgeschaft en gewijzigd.

Huidige regels voor paspoorten en idkaarten

Sinds oktober 2015 vorig jaar moet je paspoort of idkaart minimaal 180 dagen (ongeveer 6 maanden) geldig zijn op de dag dat je in Turkije aankomt. Als je paspoort dat niet is dan kun je geen visum krijgen en mag je ook Turkije niet in. Klik hier om de geldigheid van je paspoort te berekenen.

Samenvatting actuele regels voor het visum Turkije in 2020:
– Paspoort of idkaart minimaal 180 dagen geldig op de aankomstdag (controleer geldigheid paspoort)

Vraag vandaag je visum aan

Wat moet je nou geloven?

Als je contact opneemt met het Turkse consulaat dan kunnen ze geen duidelijkheid geven over de actuele regels. Zelf weten ze het schijnbaar ook niet goed. De reisbureau’s en verschillende andere visumwebsites blijven gewoon de oude regels hanteren en controleren niet goed wat de actuele regels zijn.

Informatie van het Turkse consulaat in Rotterdam
Bij navraag bij het Turkse consulaat in Rotterdam hebben wij per e-mail bevestigd gekregen dat de bovenstaande regels van toepassing zijn voor paspoorten en idkaarten. Helaas merken wij dat de uitleg die het consulaat geeft aan de telefoon niet overeenkomt met de regels die zij ons bevestigd hebben. Waarschijnlijk snappen ze het zelf ook niet meer.

Wij hanteren altijd de actuele regels die op de officiële website van de Turkse overheid staan en controleren dit dagelijks: www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa

Wij leveren het visum voor Turkije sinds oktober 2015 volgens deze nieuwe regels zonder dat er ook maar één probleem is geweest. We hopen je hiermee duidelijkheid te kunnen geven over de actuele regels voor paspoorten en idkaarten, zodat je gerust naar Turkije kunt. En we hopen dat iedere visumwebsite en reisbureau ook de actuele regels zal hanteren, zodat er geen onduidelijkheid meer is.

Visum voor Turkije nodig

Als je naar Turkije gaat dan heb je naast een geldig paspoort of identiteitskaart ook een visum nodig. Deze kun je via ons aanvragen. Wij leveren het visum 7 dagen per week tussen 09:00 en 23:00 uur ’s avonds.

Vraag hier je visum voor Turkije aan