Jaarlijks reizen maar liefst 1,3 miljoen Nederlanders en bijna een half miljoen Belgen naar Turkije. Het zonnige weer, de prachtige stranden en de blauwe zee maken het een geliefde vakantiebestemming.

Een groot gedeelte van de Nederlandse en Belgische reizigers naar Turkije kiezen voor een All-Inclusive vakantie aan de kust. Wat zijn de voordelen van een All-Inclusive vakantie naar Turkije?

1. Lage prijzen

Een All-inclusive vakantie naar Turkije is vergeleken met andere vakantiebestemmingen supergoedkoop! In Turkije krijg je het meeste waar voor je geld: een hotel aan zee, zo veel eten en drinken als je wilt voor de laagste prijzen. Sorteer eens op prijzen bij reisaanbieders en je zult zien dat de eerste pagina’s met vakanties vooral worden gevuld met vakantieaanbiedingen naar Turkije.

2. Hotels aan zee

Vanuit je hotel ben je zo aan zee
Vanuit je hotel ben je zo aan zee

Turkije heeft een enorme kustlijn en een groot gedeelte van de All-Inclusive hotels zijn aan zee gebouwd. Kies je voor een vakantie in Turkije dan heb je enorm veel keuze uit hotels aan het strand. Een groot gedeelte van deze stranden heeft het blauwe vlag keurmerk, een internationaal keurmerk voor schone stranden en zwemwater van goede kwaliteit.

3. Prachtige zandstranden

Heerlijk zonnen aan het strand
Heerlijk zonnen aan het strand

De stranden in Turkije zijn van onovertroffen kwaliteit. Het witte zand knispert tussen je tenen, de zon straalt op je neer, het blauwe water schittert je tegemoet… Wat een heerlijk vooruitzicht!

De meeste stranden in Turkije zijn zandstranden. Je doet je voeten dus niet pijn aan kiezels of wordt helemaal zwart van het lavastrand. Dat is in veel landen wel anders!

4. Alles is inclusief, dus je weet van tevoren wat je uitgeeft

Het grote voordeel van een All-Inclusive vakantie is dat je van te voren precies weet wat je uitgeeft: ter plaatse komen er geen kosten meer voor eten en drinken overheen. Dit zijn vaak grote kostenposten als je op vakantie gaat. Reken maar uit: twee euro voor een drankje, tien euro voor een hoofdgerecht, misschien wil je nog een salade of een toetje… zeker als je met je gezin reist bent je al gauw honderden euro’s kwijt als je twee weken op vakantie gaat.

Bij een All-Inclusive vakantie heb je dit probleem niet. Je kunt zo veel eten en drinken als je zelf wilt. Er is vaak ontzettend veel keus, dus voor ieder lid in het gezin is er wel iets lekkers bij. Daarnaast is het Turkse eten zo lekker dat je van alles wel een beetje wilt proberen! In de restaurants van de hotels hoef je niet te kiezen of je gerecht A of B wilt, je neemt ze gewoon allebei!

5. De kids worden vermaakt

Kinderen kunnen van alles doen, zoals bijvoorbeeld verven
Kinderen kunnen van alles doen, zoals bijvoorbeeld verven

Voor kinderen is een All-Inclusive vakantie een feest! Er is zon, er is zee, er zijn vaak meerdere zwembaden en glijbanen… het absolute hoogtepunt van het jaar! Daarnaast zijn er in de meeste hotels professionele animatieteams die de kids de hele dag vermaken. Voor kinderen van alle leeftijden is er voldoende te doen: van knutselen en dansen in de mini disco voor de kleinsten, tot darten, waterpolo en beachvolleybal voor de oudere kinderen en volwassenen.

Daarnaast: blije kinderen = blije ouders!

6. Veel bezienswaardigheden op korte afstanden

Ruïne van de oude bibliotheek in Efeze
Ruïne van de oude bibliotheek in Efeze

Als je besluit om tijdens je heerlijke vakantie ook een dagje van je heerlijke ligbedje af te komen is er in Turkije super veel te zien en te doen. Het land heeft duizenden jaren aan rijke cultuur en door het hele land vind je daar de sporen van. Ga ’s ochtends voor de meute en de hitte aan naar de prachtige antieke stad Efeze, die nog voor een groot deel intact is en waar een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld stond: de tempel van Artemis.

Witte kalkterrassen in Pamukkale
Witte kalkterrassen in Pamukkale

Een andere prachtige bezienswaardigheid op rij-afstand van de kust is Pamukkale, dat kasteel van katoen betekent. Pamukkale bestaat uit kalkstenen terrassen gevuld met helderblauw water.

Pamukkale en Efeze zijn maar voorbeelden: we kunnen nog tientallen andere bezienswaardigheden noemen die absoluut de moeite waard zijn.

7. Zorgeloos genieten

Als je naar Turkije gaat ben je zeker van een zorgeloze vakantie. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat je op tijd op het vliegveld bent en je paspoort, ticket en natuurlijk je visum bij je hebt. Vanaf daar wordt alles voor je geregeld: je wordt naar je hotel gebracht, je hotelkamer wordt elke dag schoongemaakt, je hoeft niet te koken of af te wassen, je hoeft niet te stofzuigen of op te ruimen…

Een All-Inclusive vakantie zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt en lekker kunt ontspannen. Je hoeft niets en je mag doen wat je wilt. Je komt even helemaal los van de dagelijkse drukte en hebt tijd voor jezelf. Heerlijk!

8. Eten en drinken zoveel je wilt, wanneer je wilt

Er is altijd genoeg te eten
Er is altijd genoeg te eten

Als je een All-Inclusive vakantie hebt geboekt, kom je bijna altijd aan. Wij in ieder geval wel en dat sportschoolabonnement komt na de vakantie altijd goed van pas ;-)

Je kunt de hele dag door eten wanneer en hoeveel je wilt. De tafels zijn altijd rijkelijk gevuld met voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en vooral de toetjestafel zal je doen watertanden. Baklava is een Turkse specialiteit. Het is gebak gemaakt van filodeeg (dun bladerdeeg) met noten (walnoten, hazelnoten of onze favoriet: pistachenoten) en heel veel honing. Het is een caloriebom maar absoluut onweerstaanbaar.

Wie kan dit nou niet weerstaan?
Wie kan dit nou niet weerstaan?

Er is zoveel keus dat er voor iedereen wel wat wils is. Wat we je (naast de baklava) zeker aanraden is Mezze, de Turkse variant van Spaanse tapas. Allemaal kleine gerechtjes die stuk voor stuk hemels smaken!

Doordat je vaak de hele dag door kunt eten, hoef je je niet te houden aan vaste tijden. Natuurlijk zijn er wel tijden voor ontbijt, lunch en avondeten, maar die zijn vaak zo ruim dat je niet erg aan de tijdstippen vastzit. En tussen de hoofdmaaltijden in zijn er snackmomenten met cakejes, patat, chips, enzovoort. Je kunt dus eten en drinken wanneer jij trek hebt!

 

Wij hebben alweer helemaal zin in een zomervakantie in Turkije! Jij ook? Waarom kies jij voor een All-Inclusive vakantie? Laat het ons weten!