Wil je deze zomer graag op vakantie naar Turkije, maar heb je niet een groot budget? Met de tips van TurkijeVisum.nl zorg je voor een zo goedkoop mogelijke vakantie!

1. Boek een pakketreis

Als je op vakantie gaat naar Turkije is een pakketreis de goedkoopste optie. Een pakketreis wil zeggen dat de reis inclusief vluchten, transfers en hotel is. Reisorganisaties hebben scherpe afspraken gemaakt met luchtvaartmaatschappijen en hotels en bieden zo de goedkoopste optie. Los de vluchten en het hotel boeken is een stuk duurder.

2. Kies voor een All Inclusive vakantie

Een All Inclusive vakantie is veruit de goedkoopste optie. Het hotel op zich zal iets duurder zijn dan een hotel waarbij alleen de logies of het ontbijt zijn inbegrepen, maar het loont zeker om een iets duurder All Inclusive hotel te boeken.

Consumenten zijn altijd op zoek naar de laagste prijs en de grote reisaanbieders doen allemaal hun stinkende best om de goedkoopste te zijn. Zo vertelde Neckermann ons dat reizigers al voor een verschil van slechts vijf euro bij een andere reisaanbieder boeken, dus dat de marges op reizen minimaal zijn. Als vakantieganger profiteer je hiervan.

Als je naar de grote badplaatsen in Turkije gaat zijn de prijzen in de restaurants daar hoger dan op het platteland. Als je elke dag uit eten moet kost je dit in een of twee weken een stuk meer dan dat je had betaald als je iets meer voor een All Inclusive hotel had betaald.

3. Boek je reis op dinsdag

De meeste mensen boeken hun reis in het weekend. Ze hebben dan de rust om alle reizen te bekijken en boeken vervolgens hun reis. Dat zorgt ervoor dat er meer vraag naar vakanties is in het weekend en de prijzen dus hoger liggen (meer vraag zorgt voor hogere prijzen). Uit onderzoek is gebleken dat het boeken van een vakantie op dinsdag het goedkoopste is. Dit kan je al snel veel geld schelen!

4. Vergelijk verschillende reisorganisaties

Zoals hierboven reeds vermeld verschillen de prijzen tussen reisaanbieders minimaal, maar toch kan het lonen om je vakantie te vergelijken bij verschillende aanbieders. De grote reisbedrijven zoals Corendon, Arke en Neckermann onderscheiden zich nauwelijks van elkaar, het maakt dus niet uit bij wie je boekt. Zeker als je een last minute boekt kan het uitmaken bij wie je de reis betaald.

5. Probeer het hoogseizoen te vermijden

Deze tip is natuurlijk lastig uit te voeren voor mensen met kinderen die gebonden zijn aan de schoolvakanties of voor bouwvakkers, maar voor de rest van de mensen: wees flexibel! Buiten de schoolvakanties reizen scheelt je zo ontzettend veel geld. Mooie bijkomstigheid is dat het buiten het hoogseizoen ook een stuk rustiger is in de badplaatsen. Het strand voor jezelf dus!

6. Boek je excursie niet bij het welkomstbijeenkomst van de reisorganisatie

De meeste reisorganisaties organiseren op de dag na aankomst een welkomstbijeenkomst. Je wordt welkom geheten door je hostess, er wordt wat informatie gegeven over de bestemming en de terugvlucht, maar het belangrijkste doel van dit praatje is het verkopen van excursies!

Op excursies worden door reisorganisaties ontzettend veel winst gemaakt. De uiteindelijke uitvoerder van de excursie (bijvoorbeeld het bedrijf waar je gaat raften) krijgt slechts een fractie van het bedrag dat jij aan de reisorganisatie betaald. Ze hebben geen keus en moeten het aanbod aannemen omdat ze de meeste zaken doen via reisorganisaties. Anders komt er niemand.

Wat kun je het beste doen: huur een auto! In Turkije kun je prima autorijden. De wegen zijn goed en buiten de grote steden is het verkeer relatief rustig. Wij hebben het zelf uitgetest met een rondreis door Turkije.

Je kunt rustig naar de bezienswaardigheden toe rijden en betaalt alleen de autohuur, de benzine en de toegang voor de attractie. Je hebt zoveel tijd als je zelf wilt, je kunt zo vroeg of zo laat vertrekken als je zelf wilt en je hoeft niet verplicht mee naar een juwelier of een leerfabriek.

Mocht je het niet zien zitten om auto te rijden in Turkije, dan kun je het beste bij een lokale aanbieder een excursie boeken. Zij bieden vaak precies dezelfde excursie voor een veel lagere prijs. Er is namelijk geen grote reisorganisatie met duizenden medewerkers en advertentiekosten die winst moet maken.

7. Kies voor een hotel dat niet direct aan zee ligt

Natuurlijk wil je het liefste een hotel met zeezicht, maar als je een niet zo groot budget hebt kun je kiezen voor een hotel dat iets verder van zee ligt. Voor het zeezicht betaal je namelijk wel en een hotel op 500 meter van de zee scheelt al gauw. De hotels bieden gratis shuttles aan naar het strand en halen je ook weer op. En anders is er wel het heerlijke hotelzwembad waar je lekker kunt luieren!