Vandaag, 12 januari 2016, is er een bomaanslag gepleegd bij de Blauwe Moskee in Istanbul. Hier zijn helaas doden en gewonden bij gevallen. In ons reisadvies voor Turkije adviseerden wij al enkele maanden om drukke plekken in Istanbul te vermijden. Dit advies blijft van kracht. Voor de badplaatsen heeft dit geen gevolgen in het advies.

Ga je naar Istanbul dan wordt er aangeraden om drukke plekken zoals bij bezienswaardigheden of bij het openbaar vervoer te vermijden. Onze gedachten gaan uit naar de onnodige slachtoffers en nabestaanden.

Is Turkije nog veilig?

Turkije is een enorm groot land en Istanbul ligt erg ver van de badplaatsen af waar vele Nederlanders hun vakantie vieren. Vanuit de Nederlandse overheid wordt er ook geen negatief reisadvies gegeven voor Turkije, omdat het in het grootste gedeelte van het land veilig is. In hun reisadvies zijn er ook geen aanwijzingen dat het in de badplaatsen aan de Turkse kust onveilig zou kunnen zijn.

Wil je automatisch op de hoogte worden gebracht als er een wijziging in het reisadvies is? Dan kun je je per e-mail aanmelden en krijg direct een bericht als het reisadvies voor Turkije wijzigt. Ga naar onze reisadvies Turkije pagina.