Vandaag staat er in de Telegraaf een artikel over toeristen die “onveilige” bestemmingen dit jaar mijden. De boekingen naar Turkije zijn zelfs gehalveerd vergeleken met vorig jaar! Gek als je bekijkt dat het toerisme naar Frankrijk slechts drie procent achter blijft, ondanks de aanslagen daar.

Het toerisme naar Spanje en Portugal neemt dit jaar juist enorm toe: naar Spanje gaan dit jaar maar liefst dertig procent meer Nederlandse toeristen. Gevolg is dat Spanje ontzettend duur wordt voor een vakantie en voor veel mensen niet meer te betalen is.

In Turkije zien we het omgekeerde gebeuren: de vakanties gaan voor spotprijzen weg. Dit is het moment om te genieten van al het moois in Turkije voor een bodemprijs. De All-Inclusive vakanties in Turkije zijn een stuk completer dan in Spanje, vaak in prachtige themahotels. Daarnaast is de kustlijn van Turkije aantrekkelijker dan in Spanje: daar vind je vooral hoge flats terwijl je in Turkije kunt genieten van kilometers ongerepte kusten.

Veiligheid in Turkije

Maar de veiligheid dan, vragen veel mensen? Wij raden op dit moment aan om niet in het gebied bij de Syrische grens te komen en persoonlijk zouden wij niet naar de grote steden zoals Istanbul en Ankara gaan. Maar verder? Ik kan niet wachten om te genieten van onze vakantie aan de Turkse riviera!

De kans om slachtoffer te worden van een aanslag is gewoon ontzettend klein. Die vinden meestal plaats op drukke plaatsen (drukke steden en pleinen of stations in steden) en niet bij het gemiddelde hotel in een kleine badplaats zoals bijvoorbeeld Side. Geniet gewoon van je welverdiende vakantie en laat je niet bang maken door mensen om je heen! We houden de situatie elke dag in de gaten en zodra er iets wijzigt, passen wij het reisadvies aan en sturen we een email naar de mensen die zijn ingeschreven in onze reisadvies-emaillijst.

Turkije is een gigantisch land en de afstanden zijn veel groter dan bij ons in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat de aanslagen in Brussel en Parijs een stuk dichterbij je woonplaats zijn dan aanslagen aan de Turks/Syrische grens bij de badplaatsen? De afstand tussen Bodrum in het westen van Turkije en Suruc (waar een bomexplosie was) is maar liefst 1285 kilometer terwijl het van Utrecht naar Parijs 476 kilometer is.

Extra goedkope vakanties

De reizen naar Turkije zijn dit jaar nog extra goedkoop doordat de Russen (eerder goed voor veel inkomsten in de Turkse toeristische sector) Turkije vanwege politieke spanningen, links laten liggen. Nou zijn Russen natuurlijk al niet de meest geliefde toeristen onder de meeste Nederlanders (luidruchtig, asociaal en flinke alcoholliefhebbers) dus je kunt ervan uitgaan dat je een rustige vakantie hebt.

We raden iedereen aan die nog op zoek is naar een last-minute vakantie voor de meivakantie om vooral naar Turkije te gaan! :D