Afgelopen nacht is er een aardbeving met een kracht van 6,7 geweest in de buurt van Bodrum. De beving is gevoeld langs de kust van Turkije en op de Griekse eilanden. Het zwaarst getroffen is het Griekse eiland Kos.

Op Kos zijn veel gebouwen beschadigd of ingestort. Op dit moment is er sprake van 2 doden en minstens 120 gewonden. Of er Nederlanders onder de slachtoffers zijn is nog niet duidelijk.

Epicentrum van de aardbeving voor de kust van Bodrum

Bij de plaats van het epicentrum, voor de kust van Bodrum, is geen sprake van paniek. Er zijn geen doden te betreuren en men spreekt over enkele lichtgewonden.

TUI evacueert nog niet

Reisorganisatie TUI is nog niet van plan om mensen te evacueren. Eerst wordt bekeken of iedereen veilig is en of de hotels nog bewoonbaar zijn. Hierbij gaat het vooral om Kos, waar meerdere gebouwen zwaar beschadigd zijn.

Bodrum veilig

Gouverneur Eseng├╝l Civelek van de Turkse provincie Mugla, waar Bodrum deel van uitmaakt, bevestigd dat er geen doden zijn gevallen en ook dat er geen gevaarlijke schade aan gebouwen is. Enkele plezierbootjes hebben wel schade opgelopen doordat het water snel 10 cm steeg.