Maandag, 20 juli 2015 zijn in de plaats Suruc in Turkije, op zo’n tien kilometer afstand van de Turks-Syrische grens, aanslagen gepleegd. Hierbij zijn zeker 27 doden te betreuren.

In ons reisadvies waarschuwen wij al maanden om niet naar de grens met Syrië af te reizen. Er vinden ontvoeringen plaats en er is een grote kans op aanslagen vanwege de nabijheid van Islamitische Staat.

Veiligheid in de bekende badplaatsen

Heb jij al een vakantie naar Turkije geboekt en maak je je nu zorgen over de veiligheid in het gebied? Dat is nergens voor nodig. De bekendste badplaatsen (Alanya, Antalya, Side, Bodrum, Kusadasi en Marmaris) liggen honderden kilometers van het getroffen plaatsje Suruc, waar de aanslagen zijn gepleegd. Ter illustratie: Alanya (waar veel Nederlanders en Belgen hun vakantie doorbrengen) ligt het dichtste bij Suruc, op een afstand van maar liefst 753 kilometer. Dat is te vergelijken met de afstand van Utrecht naar Zurich.

Natuurlijk is Turkije minder veilig dan Nederland, zo gebeuren er bijvoorbeeld veel meer ongelukken op de weg, komen er aardbevingen voor en is er kans op aanslagen. Maar die aanslagen kunnen overal gebeuren, ook in Nederland of als je op vakantie gaat naar Spanje.

Reisadvies Turkije

Mocht je je zorgen maken over de veiligheid van je vakantie in Turkije, dan hopen we je hiermee een beetje gerust te stellen. Wij houden de actuele ontwikkelingen in Turkije nauwlettend in de gaten en als er reden is om het reisadvies aan te passen, doen wij dit direct en informeren we onze klanten hierover. We houden je dus op de hoogte!

Visum voor Turkije

Als je naar Turkije op vakantie gaat dan moet je vooraf een visum hebben gekocht en bij je hebben. Dit kun je makkelijk en snel regelen via www.turkijevisum.nl/visum-aanvragen

Wij leveren elke dag het visum tussen 09:00 en 23:00 uur ’s avonds, ook in het weekend. Als je je visum vandaag aanvraagt dan ontvang je deze dus ook vandaag al van ons.

polaroid-snap-camera-fotopapier-geheugenkaart
Win een originele polaroid camera!

Elk jaar maakt iedere klant van TurkijeVisum.nl kans op leuke prijzen die we weggeven. Deze keer hebben we een originele prijs: een Polaroid Snap camera!

Meer informatie over deze winactie