Als je op vakantie naar Turkije gaat, is het natuurlijk altijd leuk om een reisboek mee te nemen. Omdat Turkije zo’n druk bezocht land is, is er keuze zat: of je nou op stedentrip gaat naar Istanbul, op vakantie met de kinderen gaat of gewoon een dagtrip uit je hotel wilt maken, er is voor iedereen een geschikt reisboek. Wij gingen op zoek en zochten de 10 leukste reisgidsen voor je uit!

Win een reisgids!

We geven een gratis reisgids naar keuze weg! Kies uit 1 van de 10 boeken je favoriete reisgids en plaats deze in een reactie onderaan het artikel of op Facebook. Uit alle reacties trekken we een winnaar die zijn favoriete reisgids krijgt thuisgestuurd.

Capitool Reisgids Turkije1. Capitool Reisgids Turkije

Capitool reisgidsen zijn mijn favoriete reisboeken. Er staat ontzettend veel informatie in! Door de mooie foto’s weet je direct of een bezienswaardigheid interessant is en of het je aanspreekt. Daarnaast zijn de bezienswaardigheden handig per regio ingedeeld en vind je die regio snel doordat de pagina’s aan het uiteinde een kleurtje hebben die bij een bepaalde regio horen. Met 26,99 euro is het boek wel vrij prijzig.

Het echte Turkije2. Het echte Turkije

Een super handig boek met 24 roadtrips die je vanuit de badplaatsen naar het binnenland brengen: het echte Turkije! Veel mensen zijn bang om een auto te huren in Turkije, vanwege de andere rijstijl. Nergens voor nodig! Wij hebben zelf bijna een maand door Turkije gereden en het was overal prima te doen. In de buurt van je hotel (of in sommige gevallen ín je hotel) kun je een auto huren en zo de prachtige binnenlanden van Turkije verkennen. Dit boek helpt je daarbij!

Cultuur bewust! – Turkije3. Cultuur bewust! – Turkije

Dit boekje lijkt me super handig: het beschrijft de omgangsvormen, normen en waarden en hoe je je het beste kunt gedragen in Turkije. Zeker als je de binnenlanden ingaat is het handig om te weten dat de gebruiken van mensen soms heel anders zijn dan in Nederland.

Marco Polo reisgids Turkije4. Marco Polo reisgids Turkije

De Marco Polo reisgidsen zijn erg klein en daardoor handig mee te nemen. Je vindt er beknopte informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden. Het boekje is handig ingedeeld in gebieden zoals Istanbul en de west- en zuidkust.

Kinderreisgids reis door Turkije5. Kinderreisgids reis door Turkije

Deze reisgids is speciaal voor kinderen geschreven. In het boek staan prachtige verhalen over Burak, een jongen die liever in de haven van Dalyan is dan in de schoolbanken en het allerliefst met Kadir op de boot mee gaat. Samen varen ze over de rivier en brengen ze toeristen naar de modderbaden en de ruïnes van Kaunos. Naast de verhalen vind je in dit boek veel informatie over Turkije zoals over het lekkere eten, feesten en bezienswaardigheden. Helemaal aangepast op de belevingswereld van kinderen.

Capitool reisgids Istanbul6. Capitool reisgids Istanbul

Mijn favoriete reisgids is er ook speciaal voor Istanbul. Ideaal als je op citytrip naar deze magische stad gaat. Alle informatie staat er in vermeld, handig gegroepeerd per gebied. Ook vind je er een stukje in over wat de mooiste bezienswaardigheden zijn als je niet zo veel tijd hebt.

ANWB extra – Turkse westkust7. ANWB extra – Turkse westkust

Dit boekje is ideaal als je naar een van de badplaatsen aan de westkust gaat zoals Bodrum, Marmaris of Kusadasi. In het boek vind je vijftien hoogtepunten aan de Turkse westkust die je natuurlijk niet moet missen!

ANWB extra – Turkse zuidkust8. ANWB extra – Turkse zuidkust

Als er een boekje is voor de westkust, dan is er natuurlijk ook een voor de zuidkust! In ANWB extra – Turkse zuidkust staan ook weer vijftien hoogtepunten, waarvan ik er zelf een groot deel heb gezien. De beschreven hoogtepunten zijn inderdaad prachtig en goed uitgekozen! Als je naar Side, Antalya, Alanya of Dalyan gaat is dit dé reisgids om mee te nemen.

100% Istanbul9. 100% Istanbul

Een fijn, klein boekje dat je aan de hand van zes wandelingen door Istanbul vele bezienswaardigheden laat zien. Daarnaast staan er tips in voor restaurants en hotels voor elk budget.

Rough Guide Turkije10. Rough Guide Turkije

Deze gids heb ik zelf gebruikt voor onze reizen naar Turkije. Er staan helaas weinig foto’s in, maar des te meer bezienswaardigheden. Er staan uitgebreide beschrijvingen van honderden kleine en grote bezienswaardigheden en als je alles in deze reisgids zou bezoeken, ben je zeker een jaar bezig!

 

Welke reisgids is jouw favoriet? Reageer hieronder of op Facebook!